Apple iPhone 6s van sterker aluminium gemaakt, einde bendgate?


Apple denkt na om de volgende generatie iPhone van een harder soort metaal te maken. Deze zogenaamde 7000 Series Aluminium is sterker en wordt al gebruikt in de Apple Watch. Mogelijke reden voor deze stap is om een nieuwe bendgate te voorkomen.

Toen de Apple iPhone 6 uitkwam merkten enkele gebruikers op dat het toestel onbedoeld verboog al door het dragen in een broekzak. Apple deed het al snel af als een incident, er zouden slechts een handje vol gebruikers geklaagd hebben. Toch bleek uit diverse video's dat het wel erg makkelijk was om een iPhone te buigen. Vooral de iPhone 6 Plus heeft er last van. Bendgate was geboren.

iPhone bend
Dit soort grapjes wil Apple nu voorkomen

Om zo'n debacle dit jaar te voorkomen wil Apple mogelijk een harder soort aluminium gebruiken. Hiervoor kijkt Apple naar de Apple Watch. Deze is gemaakt van 7000 Series Aluminium. Dat zou volgens Apple ook gebruikt worden in racefietsen en is 60% sterker dan gewoon aluminium en heeft slechts één derde de dichtheid van roestvrijstaal. Sterk en licht dus. Naast een nieuw type metaal denkt Apple ook na om een andere eigenschap van de Apple Watch te lenen. Force Touch waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen een lichte en stevige drukbeweging. Apple heeft nog even om dit uit te werken, de nieuwe iPhone wordt niet voor september verwacht.

Bron: Udn.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Partly
16 GB Silver Refurbished
€ 164,00 € 164,00   Bekijk
TelefoonDiscounter.nl
Silver Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk
Azerty
16 GB Refurbished
€ 539,06 € 539,06   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel