Apple reageert op “bendgate”


Tot op heden dachten we dat de PR-afdeling van Apple hetzelfde was als het Monster van Loch Ness; mensen hebben er wel eens van gehoord maar ze hebben het nog nooit gezien. Tot op heden dan want Apple PR reageert eindelijk en wel op "bendgate".

Normaliter reageert Apple PR niet op geruchten uit de markt. Ze nemen de telefoon niet op en mailtjes worden simpelweg niet beantwoord. Een officiële reactie is vrij zeldzaam al hebben ze deze week wel een hele kluif aan het negatieve Apple-nieuws. Eerst werd iOS 8.0.1 teruggetrokken na meldingen van niet meer werkende iPhones en nu voelt Apple zich genoodzaakt te reageren op wat bekend is geworden als "bendgate". Vooral de iPhone 6 Plus zou na een dag dragen in een broekzak (nee niet de achterzak!) spontaan gebogen zijn.

Apple zegt dat tot op heden slechts 9 klanten geklaagd hebben over gebogen iPhones en dat ze er zelf alles aan hebben gedaan om buigen te voorkomen. Zo zouden de frames zijn versterkt met staal en titanium. Volgens Apple zijn berichten over gebogen iPhones dan ook "zeer zeldzaam". Gebruikers met gebogen iPhones zouden in sommige gevallen in aanmerking komen voor gratis vervanging. Aan welke voorwaarden er voldaan moet zijn is onduidelijk.

Ongebruikelijk kijkje in de keuken

Om te laten zien hoe uitvoerig ze de iPhones getest hebben heeft Apple enkele nieuwsmedia toegang gegeven tot haar testfaciliteit. Volgens Apple zijn er 15.000 testen mee uitgevoerd en kwamen er geen klachten naar voren. Hoe het dan mogelijk is dat er toch 9 klachten binnenkwamen is onduidelijk maar Apple wijst op 10 miljoen verkochte iPhones en dat 9 klachten dan extreem weinig zijn. We zullen moeten afwachten of daar in de loop van de komende weken nog meer bij komen.

Via: Recode.net


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
Silver Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel