Nieuwe tip over iPhone 6s met 12 megapixel camera


Ook de baas van IHS denkt dat de volgende generatie iPhone een 12 megapixel camera krijgt. Dit gerucht dook al eerder op. Apple zou wel overwegen om de pixelgrootte te verkleinen, al hoeft dat niet zoveel te betekenen.

De huidige iPhone 6 en 6 Plus hebben een 8 megapixel camera. Dat klinkt weinig, vooral in vergelijking met de 16 en 20 megapixel die we op veel andere vlaggenschepen aantreffen. En toch doet de camera van de iPhone zeker niet onder voor die anderen. Sterker nog, het is nog altijd de cameraphone to beat. Apple zou z'n oog hebben laten vallen op een 12 megapixel camerasensor voor de iPhone 6s.

Camera sensor

Momenteel zijn de pixels in de iPhone 6 camera nog 1,5 micron groot. Hoe groter de pixel, hoe meer licht deze kan vangen. De meeste fabrikanten gebruiken een pixelgrootte van 1,12 micron. HTC gebruikte zelfs 2 micron in haar UltraPixel-camera in de One M8. Toch zegt pixelgrootte niet alles vooral niet als de sensor al groot van zichzelf is. Met andere woorden; als de camerasensor in de iPhone 6s even groot is als in de huidige iPhone 6 dan maakt dat niets uit. Bovendien valt er nog wat winst te halen in een nieuwe lens. De huidige lens kent namelijk een aperture van 'slechts' f/2.2. Ter vergelijking; de LG G4 heeft een veel ruimere lensopening van f/1.8 en laat daardoor ruim de helft meer licht door. We zullen het antwoord pas in september weten. Pas dan wordt een volgende iPhone verwacht.

Bron: Kevin (Weibo)


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel