“Huawei bezig met eigen besturingssysteem voor telefoons”


Huawei zou volgens geruchten bezig zijn met een eigen besturingssysteem. Deze zou Android moeten vervangen op haar smartphones. Het bedrijf zou onderzoeken hoe het minder afhankelijk van Google zou kunnen worden.

Volgens berichten uit China zou Huawei al drie jaar bezig zijn met het besturingssysteem, die overigens de naam draagt van haar processorlijn; Kirin. Huawei groeit wereldwijd sterk en is in thuisland China een speler om rekening mee te houden. Het bedrijf zou echter de macht van Google te groot vinden en manieren zoeken om die te doorbreken. Iets waar meer fabrikanten mee spelen.

Huawei logo on phone
Binnenkort geen Android meer op Huawei-telefoons?

Tot nu toe is het niemand gelukt om een gelijkwaardig alternatief van Android neer te zetten. Grote probleem hiermee is de beschikbaarheid van apps. Een mogelijkheid zou daarom kunnen zijn om een 'fork' van Android te nemen en de Google-onderdelen te vervangen met eigen software. Android is open-source en iedereen zou z'n eigen versie kunnen maken. Iets soortgelijks doet OnePlus met Oxygen OS. Saillant detail is dat Huawei genoemd wordt als mogelijke kandidaat om de opvolger van de Nexus 6 te maken.

Bron: Gizmochina.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel