Geruchten spreken over Sony Xperia Z5 in september


Sony zou mogelijk in september de Xperia Z5 willen uitbrengen. Specificaties van het nieuwe vlaggenschip zijn er ook al, en liegen er niet om. Het toestel zou weinig gemeen hebben met z'n voorganger(s).

Het is nog maar vrij kort dat Sony met de Xperia Z3+ kwam. Het was een vrij matige update van de Z3 en hij werd daarom vrij matig onthaald. De Xperia Z5 moet echter een vrij grote update worden. En dat is te zien aan de genoemde specificaties. Gesproken wordt over een nog uit te komen Snapdragon 820-processor, 4 GB aan werkgeheugen en een batterij van 4.500 mAh groot.

Sony logo booth

Nu staan Sony-telefoons er sowieso al om bekend dat ze het 2 dagen volhouden, met een dergelijk grote batterij vermoeden we dat de 2 en een halve, misschien wel 3 dagen gehaald moeten worden. Sony schijnt verder gebruik te blijven maken van het OmniBalance-ontwerp, al zijn niet alle geruchten het daarover eens. Sony voorziet de Xperia Z5 verder van een vingerafdrukscanner. Mogelijk zit deze in de powerknop verwerkt. Qua camera wordt gegokt op een 21 megapixel die uiteraard beschikt over 4K-video. Het zou gaan om de Sony Exmor RS IMX230 die Sony eind vorig jaar aankondigde. Naast de Z5 zou Sony ook een Z5 Ultra en een Z5 Compact willen uitbrengen. Dat zou dan ergens in september moeten gebeuren, mogelijk tijdens de IFA-beurs die rond dat tijdstip plaatsvindt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel