Sony Xperia Z3+

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Sony Xperia Z3+ (E6553)
Sony Xperia z4 achterkant aqua groen
Sony Xperia z4 achterkant zwart
Sony Xperia z4 achterkant koper
Sony Xperia z4 achterkant wit
Sony Xperia z3 plus zwart linkerzijkant
Sony Xperia z3 plus zwart achterkant schuin
Sony Xperia z3 plus zwart rechterzijkant
Sony Xperia z3 plus blauw achterkant schuin
Sony Xperia z3 plus blauw rechterzijkant
Sony Xperia z3 plus koper zijkant liggend

Reviews over de Sony Xperia Z3+

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Sony Xperia Z3+ review”

·

 • Beeldscherm
 • Opgefriste interface
 • Uithoudingsvermogen
 • Overdaad aanwezige apps

Sony Xperia Z3+ review: sony Xperia Z3+ review Niet als Xperia Z4 maar als de Z3+ kwam kort geleden het nieuwste topmodel van Sony op de Europese markt. De Sony Xperia Z3+ werd eerder al in Japan uitgebracht als de Xperia Z4. Maar zelfs bij Sony zelf zagen ze in dat de verschillen met zijn voorganger wel heel erg minimaal waren en daarom heet hij hier dus anders. Dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn, we zullen ze voor je opsporen.


Alle Sony Xperia Z3+ reviews


Beschrijving van de Sony Xperia Z3+

De Sony Xperia Z3+ (of Z3 Plus) werd eerder al in Japan uitgebracht als de Xperia Z4. Maar zelfs Sony zag in dat de verschillen met z'n voorganger wel heel erg minimaal waren en daarom heet hij hier dus anders. Dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zijn, we zullen ze voor je opsporen.

Waterdicht zonder klepje

Sony kiest de laatste jaren telkens voor een bescheiden update van haar Z-vlaggenschip. Nieuw aan deze Z3+ is de verbeterde waterdichte behuizing. Die was al bestand tegen de elementen maar je hoeft nu niet meer het klepje voor de USB-aansluiting telkens dicht te doen. Dat klepje ontbreekt hier namelijk. En toch beschikt de Xperia Z3+ over een IP65/IP68-classificatie waarmee hij volledig stofvrij en waterdicht is. Zelfs het aanraakscherm werkt nog normaal indien het nat is. Iets wat bij andere waterdichte telefoons nog wel eens een probleem is.

Sony Xperia z3 plus zwart linkerzijkant

Slanker en krachtiger

Sony heeft verder een aantal millimeters van deze Xperia Z3+ geschaafd en ook het gewicht is omlaag gegaan. Dat dieet is jammerlijk genoeg wel ten koste gegaan van de batterijcapaciteit; die is omlaag gegaan van 3.100 naar 2.930 mAh. Toch belooft Sony nog steeds 2 dagen accuduur, 91 uur aan muziek en ruim 9 uur aan HD-video kijken. Nieuw is trouwens ook de Snapdragon 810-processor. Die is op papier flink krachtiger waardoor de Sony Xperia Z3+ in theorie lekker snel is. Deze nieuwe chip moet volgens Sony ook sneller WiFi tot gevolg hebben. En zeg nou zelfs; daar kun je niet genoeg van hebben.

Belangrijkste Sony Xperia Z3+ specificaties

 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • 32GB aan opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • 20,7-megapixelcamera aan de achterkant + 4K video-opname
 • Scherm van 5.2 inch groot inclusief stevig Gorilla Glass
 • Octa-core processor (Snapdragon 810) op 2 GHz, 3 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Stof- en waterdicht (IP65/68 certificaat)
 • Redelijk hoge 5.1 megapixel selfiecamera

Verbeterde selfiecamera

Een Sony-telefoon kan niet besproken worden zonder het over de camera te hebben gehad. Achterop prijkt nog steeds een 20,7 megapixel camera die we ook in voorgaande edities hebben gezien. Daarmee schiet je nog steeds haarscherpe foto's en video in maximaal 4K. Vooral de automatische modus is handig, die zorgt in alle omstandigheden voor de juiste instellingen. Geen zorgen dus. Nieuw is de verbeterde selfiecamera. Die is nu 5 megapixel groot met een 25 mm groothoeklens. Zo past iedereen op de foto en ook hier is de zogenaamde 'automatische superieur modus' beschikbaar.


De Sony Xperia Z3+ in het nieuws

ts Xperia Z5 Plus Weibo

Mogelijk promo-materiaal van de Sony Xperia Z5+ gespot

Geruchten ·

Sony heeft naast de onlangs aangekondigde Xperia Z3+ nog een beter vlaggenschip in petto voor 2015. Dat zijn althans de geruchten. Promotiemateriaal van deze Sony Xperia Z5+ is nu wellicht geplaatst op Weibo.

Het gaat zo te zien om een erg vroeg concept. De kwaliteit van de plaatjes is ook niet bijster hoog. En terwijl wij het hier telkens gehad hebben over Z5+ kan het model ook wel eens als S70+ op de markt komen. Die naam dook al eerder op maar wordt nu voorzien van een plusteken. Ook qua uiterlijk zijn er vraagtekens want erg veel verschillen met de bestaande Xperia Z3+ lijken er niet te zijn.

Sony Xperia Z5+ of S70+

Onlangs doken ook geruchten op over een Sony-telefoon met een 4K-scherm. Dat is bijna het dubbele van de hoogste resoluties van dit moment; Quad HD. Onduidelijk is of die toebehoren aan deze Z5+. Er zijn wel aanknopingspunten met andere geruchten. Zo lijkt er namelijk een vingerafdrukscanner op de zijkant te zitten. Sony verwerkt die in een langwerpige powerknop. Verwacht wordt dat Sony tijdens de komende IFA-beurs meer gaat vertellen over dit toestel. Mogelijk volgt dan ook een aankondiging. We gaan dat voor je nauwlettend in de gaten houden.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • ifa15
 • s70+
 • sony
 • xperiaz5+
 • z5+

ts Sony Z5 Z5compact Vizileaks

Wederom plaatjes binnen van de Sony Xperia Z5 en Z5 Compact

Geruchten ·

@Vizileaks melkt haar Z5-verhaal goed uit met het vrijgeven van wederom een setje foto's van de Xperia Z5 en Z5 Compact. We krijgen ditmaal een betere blik op de onderkant en dikte van beide toestellen.

Wat misschien wel het eerste opvalt aan deze nieuwe foto's is dat de Xperia Z5 Compact een fractie dikker is dan de Z5. Vermoedelijk komt dat omdat Sony toch een grote batterij in de kleinere Z5 Compact wil hebben. Omdat de reguliere Z5 een groter oppervlakte heeft kan het de batterij dunner maken. Ook valt op dat Sony voorlopig de overstap naar USB Type-C overslaat. Beide toestellen maken gebruik van een microUSB-aansluiting.

Sony Xperia Z5 en Z5 Compact onderkantSony Xperia Z5 en Z5 Compact zijkanten

Sony lijkt verder werk te hebben gemaakt aan haar OmniBalance-ontwerp. De rand is lang niet meer zo bol en de hoeken zijn iets minder groot uitgevallen dan voorheen. De blik op de zijkant laat nu goed de vernieuwde powerknop zien waarin volgens het gerucht een vingerafdrukscanner is verwerkt. Een eerdere foto liet beide toestellen zien met een werkend scherm waarop het vingerafdrukherkenning-proces te zien was. Sony heeft een persevent gepland voor 2 september. Mogelijk introduceert het dan beide toestellen als opvolger van de Xperia Z3+ en Z3 Compact. Het is niet uitgesloten dat beide toestellen dan een andere naam krijgen.

Bron: @vizileaks

 • Tags:
 • s60
 • s70
 • sony
 • xperia
 • z5
 • z5compact

ts Xperia C5ultra M5 Hitech

Foto’s Sony Xperia C5 Ultra en M5 tonen grote selfiecam

Geruchten ·

Er zijn diverse foto's opgedoken van zowel de Sony Xperia C5 Ultra als de Xperia M5. De eerste valt naast z'n formaat vooral op door z'n schermranden. Of beter gezegd; door het ontbreken daarvan. De M5 lijkt juist op een voordeliger Z3+.

Onze eerste aandacht gaat uit naar de Xperia C5 Ultra. De schermranden daarvan zijn nog geen millimeter dik. Het voordeel daarvan is dat het 6 inch grote toestel toch nog redelijk compact gebleven is. Voor zover dat kan natuurlijk. Verder valt de forse selfiecamera op. Deze is net als de hoofdcamera 13 megapixel groot. Ook de HTC Desire Eye beschikt over een dergelijk hoge resolutie selfiecam. Uniek is het dus niet, bijzonder wel.

Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5
De Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5

Drijvende kracht achter de Sony Xperia C5 Ultra is een MediaTek MT6752-processor op 1,7 GHz. Navraag leert ons dat het een octacore-processor is. In theorie zal dat voor veel mensen voldoende zijn. Qua prijs komt het toestel vermoedelijk in de buurt van de 325 euro. Ook de Sony Xperia M5 verscheen op dezelfde foto's. Qua ontwerp lijkt die wel wat op de Xperia Z3+.

Sony Xperia M5 hands-on
De Sony Xperia M5

Qua specs weet Sony best te imponeren. De M5 krijgt een 5 inch scherm met Full HD-resolutie, een MediaTek Helio X10-processor op 2 GHz, 3 GB aan werkgeheugen en een 2.600 mAh grote batterij. Die lijst specificaties is slechts fractioneel minder dan het huidige vlaggenschip. Qua prijs zou je dat niet zeggen, die wordt verwacht op 370 euro. Bedenk dan wel dat de Xperia M5 van plastic is gemaakt. Wie dat op de koop toeneemt krijgt wel een goede camera. Sony maakt gebruik van een IMX230-sensor van 21 megapixel groot en met een f/2.2 lens. De autofocus zou binnen 0,2 seconde zijn scherpgesteld. Ook hier zit voorop een 13 megapixel sensor. Dat is erg hoog voor een selfiecamera. Sony heeft voor 3 augustus een persevent gepland waar we mogelijk meer horen over beide toestellen. Eerder hintte het al op een goudkleurig toestel die zeer snel foto's kan schieten. Dat past dus prima in dit plaatje.

Bron: Hi-Tech.Mail.Ru
Via: Xperiablog.net

 • Tags:
 • c5ultra
 • imx230
 • m5
 • sony
 • xperiac5ultra
 • xperiam5

ts Xperia Logo

“Nieuwe high-end Sony Xperia-telefoons zijn S60 en S70”

Geruchten ·

Vergeet de Sony Xperia Z5, volgens een nieuw gerucht zijn de nieuwe vlaggenschepen van Sony de Xperia S60 en de Xperia S70. Beiden zouden al in augustus aangekondigd kunnen worden waarmee ze vrijwel om de hoek liggen.

Beiden zouden een geheel nieuwe serie zijn en beschikken over high-end specificaties. De huidige high-end serie wordt nog wel eens beschuldigd van matige updates, zo verschilt de Xperia Z3+ bijvoorbeeld niet erg veel van zijn voorganger (terwijl juist die weer weinig verschilde van zijn voorganger). Sony gaat het mogelijk heel anders doen bij deze S60 en S70.

Sony Xperia telefoons
Binnenkort nieuwe Xperia-telefoons?

Het is nog even onduidelijk wat beide modellen van elkaar verschillen. Het enige concrete wat we van beide toestellen weten is dat het instapmodel is voorzien van 32 GB aan geheugen. Dat klinkt tenminste veelbelovend want met veel minder kun je vandaag de dag wat lastig uit de voeten. Volgens de bron zouden we beide modellen al ergens in augustus in de winkel kunnen liggen. Sony lijkt dus niet te willen wachten op de IFA-beurs dat in september in Berlijn plaatsvindt. Normaal grijpt Sony dit event aan voor een opvolger van haar Z-vlaggenschip.

Bron: Winfuture.de

 • Tags:
 • sony
 • vlaggenschip
 • xperias60
 • xperias70

ts Sony Make Believe Logo

Geruchten spreken over Sony Xperia Z5 in september

Geruchten ·

Sony zou mogelijk in september de Xperia Z5 willen uitbrengen. Specificaties van het nieuwe vlaggenschip zijn er ook al, en liegen er niet om. Het toestel zou weinig gemeen hebben met z'n voorganger(s).

Het is nog maar vrij kort dat Sony met de Xperia Z3+ kwam. Het was een vrij matige update van de Z3 en hij werd daarom vrij matig onthaald. De Xperia Z5 moet echter een vrij grote update worden. En dat is te zien aan de genoemde specificaties. Gesproken wordt over een nog uit te komen Snapdragon 820-processor, 4 GB aan werkgeheugen en een batterij van 4.500 mAh groot.

Sony logo booth

Nu staan Sony-telefoons er sowieso al om bekend dat ze het 2 dagen volhouden, met een dergelijk grote batterij vermoeden we dat de 2 en een halve, misschien wel 3 dagen gehaald moeten worden. Sony schijnt verder gebruik te blijven maken van het OmniBalance-ontwerp, al zijn niet alle geruchten het daarover eens. Sony voorziet de Xperia Z5 verder van een vingerafdrukscanner. Mogelijk zit deze in de powerknop verwerkt. Qua camera wordt gegokt op een 21 megapixel die uiteraard beschikt over 4K-video. Het zou gaan om de Sony Exmor RS IMX230 die Sony eind vorig jaar aankondigde. Naast de Z5 zou Sony ook een Z5 Ultra en een Z5 Compact willen uitbrengen. Dat zou dan ergens in september moeten gebeuren, mogelijk tijdens de IFA-beurs die rond dat tijdstip plaatsvindt.

 • Tags:
 • ifa15
 • imx230
 • sony
 • xperiaz5
 • z5

ts Snapdragon810

Ook Snapdragon 810-processor in Sony Xperia Z3+ raakt oververhit

Telefoonnieuws ·

Volgens Sony kan ook de Xperia Z3+ in sommige situaties oververhit raken. Grote boosdoener is de Qualcomm Snapdragon 810-processor. Diezelfde chip zorgde ook al in andere telefoons voor problemen. Sony werkt intussen aan een oplossing.

De eerste berichten dat het toestel te warm werd kwamen uit Japan. Gebruikers van de Xperia Z4 klaagden over hitteproblemen. Het toestel kwam hier uiteindelijk uit als de Xperia Z3+ en ligt inmiddels exclusief bij T-Mobile in de winkel. Helaas kampen ook deze met oververhittingsproblemen waardoor apps spontaan afsluiten. Tegenover NU.nl erkent Sony die problemen en zegt het te werken aan een software fix.

Sony Xperia Z3+ rain
Voordat de software fix beschikbaar is is dit een goede oplossing om af te koelen

Dat de Snapdragon 810 nog steeds last heeft van oververhitting is opvallend, Qualcomm bracht een gereviseerde versie uit van de chip; de v2.1. Die zouden de problemen moeten oplossen, maar het heeft de Z3+ dus niet kunnen helpen om het hoofd koel te houden. Mogelijk biedt de beloofde software update soelaas. De update zal moeten verhinderen dat het toestel in normale omstandigheden oververhit kan raken. Ook de Snapdragon 810 in de HTC One M9 zou erg warm kunnen worden maar dat was vooral bij intensief gebruik. Ook voor dat toestel kwam uiteindelijk een software fix. De Japanse provider NTT DoCoMo waarschuwt klanten met een Snapdragon 810-telefoon zelfs voor hoog oplopende temperaturen.

 • Tags:
 • oververhitting
 • qualcomm
 • snapdragon810
 • sony
 • xperiaz3plus
 • z3plus

ts Sony World

Internationale Sony Xperia Z4 mogelijk als Z3+ door het leven

Geruchten ·

Zelfs Sony lijkt in te zien dat de Xperia Z4 wel een heel magere update is van de huidige Xperia Z3 en overweegt nu de internationale variant maar Xperia Z3+ te noemen. Eerder nog bracht het wel de Z4 uit in thuisland Japan.

Tot nu toe dachten we altijd dat Sony een flinke update in gedachten had voor de Xperia Z3. Toen het bedrijf in Japan de Z4 aankondigde die nauwelijks verschilde was de verwarring compleet. Vooral toen het gerucht ging dat Sony voor een internationale lancering een aangepaste versie wou uitbrengen. Dat laatste lijkt te kloppen maar die gaat dan wel "Xperia Z3+" heten, zo is althans het gerucht van vandaag.

Xperia Z3 Plus

De naam dook op op Sony's eigen website. Die pagina is inmiddels offline gehaald, al is het de vraag welke conclusie je daaruit zou kunnen trekken. Een Xperia Z3+ lijkt trouwens meer recht te doen aan het toestel. De aangekondigde Xperia Z4 is namelijk op z'n processor en USB-poort vrijwel gelijk aan de Z3. Het gebruiken van een +-teken past trouwens ook helemaal in de telefoniemarkt. Apple gebruikt het in de iPhone 6 Plus en ook Honor heeft een 6+ uitgebracht. Een mogelijke datum om deze Xperia Z3+ uit te brengen hebben we nog niet. Al kijken we met meer enthousiasme uit naar wat daarna komt.

Via: Juggly.cn

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz3plus
 • xperiaz4
 • z3plus
 • z4

ts Xperia Z4 Japan

Sony verrast met verwachte Xperia Z4

Telefoonnieuws ·

We wisten dat hij ging komen, en zo op het eerste gezicht lijkt er niet veel ontwikkeling aan de Xperia Z4 te zitten. Toch verrast Sony door het toestel ineens aan te kondigen. Er zijn bovendien wel wat wijzigingen te bespeuren.

Om maar meteen met de allergrootste wijziging te komen; er zit binnenin deze Xperia Z4 een nieuwe Snapdragon 810-processor. Dit is Qualcomm's huidige topmodel en daarmee lijkt de Z4 verzekerd van de nodige snelheid. Gaan we meteen door naar het volgende verschil, al is het misschien beter dat we het hebben over een verschilletje. Zo schaaft Sony 0,4 millimeter van de behuizing af. Dit is dan ook meteen het dunste en lichtste Xperia Z-model ooit.

Sony Xperia Z4 colors

Natuurlijk zijn er meer verschillen. Zo komt de selfiecamera uit op een nieuwe 5,1 megapixel en kent bovendien (elektronische) beeldstabilisatie. Nieuw is ook de ondersteuning van LDAC; Sony's eigen codec om draadloos hoge kwaliteit audio te versturen. Gelijk gebleven is de 20,7 megapixel camera om de achterkant. Wel gaat de batterijcapaciteit omlaag van 3.100 naar 2.930 mAh. De Sony Xperia Z4 behoudt ondanks de niet afgelosten microUSB-poort z'n waterdichte behuizing met IP6X en IPX5/IPX8 certificering.

Xperia Z4 in Nederland

Er is één maar aan deze introductie; Sony kondigt de Xperia Z4 voorlopig alleen aan voor Japan. Daar zal hij komende zomer verkrijgbaar worden in de kleuren White, Black, Copper en 'Aqua Green'. Prijzen zijn niet bekend gemaakt. Nu kondigt Sony wel vaker modellen eerst aan voor haar thuismarkt, dat wil dus niet zeggen dat we de Z4 hier niet mogen verwachten. Overigens schrijft Hi-tech dat eind mei een variant wordt uitgebracht die voor de wereldwijde markt bedoeld is.

 • Tags:
 • japan
 • sony
 • xperiaz4
 • z4

Beknopte specificaties van de Sony Xperia Z3+

Afmetingen 146,3 x 71,9 x 6,9 mm
Gewicht 144 gram
Artikelcode E6553
EAN codes 7311271543329, 7311271543312, 7311271527893, 7311271527275, 7311271527268, 7311271527251, 7311271527244, 7311271526896, 7311271526889, 7311271526872, 7311271526865, 7311271523451, 7311271523444, 7311271523437, 7311271523420, 7311271523345, 7311271515272, 7311271515166, 7311271515142, 0000271526865, 0000001900750 Toon nog 7 anderen, 7311271523437, 7311271523420, 7311271523345, 7311271515272, 7311271515166, 7311271515142, 0000271526865, 0000001900750
Platform
Android 5.0 (Lollipop)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, TFT
Hardware
Camera 20.7 MP
Processor 2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa core
Selfiecamera 5.1 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2930 mAh

Alle Sony Xperia Z3+ specificaties


Video over de Sony Xperia Z3+

Het begint er steeds meer op te lijken dat de Sony Xperia Z4 elders als Z3+ verkocht gaat worden


Alternatieven van de Sony Xperia Z3+

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Sony Xperia Z3+ (E6553)
Apple iPhone 12 mini
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Apple iPhone 13 mini (A2628)
RugGear RG650
 Huidig product    
Android5.0 (Lollipop)
7.0 (Nougat)
8.1
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, TFT5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.5 inch, TFT
Camera20.7 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor8 MP
Processor2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 810, octa coreApple A14 Bionic, hexa coreSamsung Exynos 8890, octa coreApple A15 Bionic, hexa core1.5 GHz, MediaTek MT6739, quad core
Selfiecamera5.1 MP12 MP5 MP12 MP2 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2930 mAh2227 mAh3000 mAh2406 mAh4200 mAh

Volledige vergelijking Sony Xperia Z3+ en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Sony Z3+