HTC Aero gaat One A9 heten, krijgt Full HD-schern


Het toestel dat HTC uit de problemen gaat helpen gaat straks One A9 heten. Tot nu toe gebruikten we vooral de naam Aero. Naast een definitieve naam weten we ook wat meer over z'n specificaties.

Zo krijgt de HTC One A9 een processor met niet minder dan 10 kernen. Decacore heet dat. HTC heeft hiermee inkopen gedaan bij MediaTek en de Helio X20 meegenomen. Hoe deze processor het volhoudt tegen de concurrentie van Qualcomm moet nog blijken. Overigens gaf MediaTek eerder nog aan de processor niet eerder dan 2016 te kunnen leveren. HTC wou de One A9 juist in november uitbrengen.

HTC One A9 Aero

Qua schermresolutie komt de One A9 uit op een bescheiden Full HD. Eerder nog werd gesproken over het veel hogere Quad HD. Mocht HTC inderdaad voor 1080p kiezen dan kan het klanten nog lastig overhalen zijn om niet te kiezen voor de wel met Quad HD uitgeruste One M9+. Bovendien zijn veel telefoons van de concurrentie wel uitgerust met Quad HD. Een voordeel van een Full HD zou wel kunnen zijn dat de batterij wat langer meegaat. De topvrouw van HTC kondigde na desastreuze cijfers aan nog in 2015 met een "hero" product te komen.

Bron: @evleaks en @Ricciolo1


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel