“Ook Samsung Galaxy S7 heeft drukgevoelig scherm”


In navolging van Huawei en Apple rust mogelijk ook Samsung haar vlaggenschip de Galaxy S7 uit met een drukgevoelig scherm. Dit moet nieuwe interacties mogelijk maken. Android zelf heeft al ondersteuning voor de techniek.

Samsung zou gebruikmaken van de ClearForce-techniek van Synaptics. De techniek zou overeenkomen met 3D Touch dat Apple introduceerde voor de iPhone 6s. Synaptics kondigde eerder al aan dat de techniek op z'n vroegst begin 2016 in telefoons zou zitten. Dat komt overeen met het tijdschema van de Samsung Galaxy S7 die in of januari of februari 2016 verwacht wordt.

Samsung press screen

Naast dit gerucht dook ook het bericht op dat Samsung voor 2016 slechts één gebogen edge-variant van de S7 wil uitbrengen. Deze wordt dan mogelijk 5,8 inch groot terwijl de S7 zelf op 5,2 inch blijft steken. Momenteel heeft Samsung met de Galaxy S6 edge en S6 edge+ nog twee gebogen varianten in het assortiment. Het is nog te vroeg om definitief een oordeel over dit gerucht te vellen. We zullen daarvoor toch eerst de officiële lancering van de Galaxy S7 moeten afwachten. Dat staat pas voor januari of februari 2016 op het programma.

Bron: Weibo.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel