Zelfs HTC vergelijkt nog onofficiële One A9 met iPhone


Officieel is hij nog niet aangekondigd maar HTC maakt in een brief aan medewerkers nu al melding van de One A9. En het toestel lijkt niet alleen op de iPhone maar HTC vergelijkt hem er ook nog eens mee.

In de brief schrijft CEO Cher Wang dat de One A9 een goed alternatief is voor de iPhone 6s. HTC meent een balans te hebben gevonden tussen schoonheid, prestaties en eenvoud. Qua specificaties komt de One A9 inderdaad dicht in de buurt van de iPhone maar in vergelijking met andere Android-telefoons is het niet erg high-end te noemen.

HTC One A9 silver white
HTC's iPhone-look-a-like: de One A9

Qua prijs komt het toestel vermoedelijk uit op 599 euro. Dat is weliswaar goedkoper dan z'n belangrijkste concurrent maar nog steeds erg duur vooral in vergelijking tot high-end smartphones van de concurrentie. De Microsoft Lumia 950 bijvoorbeeld is even duur en voor nagenoeg hetzelfde bedrag heb je een Samsung Galaxy S6 edge met beduidend betere specificaties. Om nog maar niet te spreken over de veel goedkopere LG G4, Motorola X Style en zelfs de eigen HTC One M9. HTC maakt het zichzelf dus erg moeilijk en het is nog maar de vraag hoe de fans de vergelijking met de iPhone op prijs zullen stellen. HTC kondigt de One A9 begin van de avond aan om 18:00 aan.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel