Camera Samsung Galaxy S7 mogelijk ‘slechts’ 12 megapixel


Jarenlang was het een vast gegeven dat het aantal megapixels op Samsung's Galaxy S-vlaggenschip òf erop vooruit ging òf minstens gelijk bleef. Komend jaar zou daar wel eens verandering in kunnen komen.

Want het gerucht gaat momenteel dat de opvolger van de Galaxy S6 er qua megapixels op achteruit gaat. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de kwaliteit er ook op achteruit gaat. Samsung zou namelijk willen kiezen voor 12 megapixel op een sensor van 1/2 inch groot. Pixels kunnen dan groter zijn, vangen meer licht op en zouden minder last kunnen hebben van ruis. Eerder ging juist het gerucht dat Samsung met Sony in gesprek zou zijn om dezelfde camerasensor van de Xperia Z5 toe te passen.

Samsung camera closeup

Mocht Samsung voor de Galaxy S7 echter gaan voor een 12 megapixel camera met een grotere sensor dan lijkt dat erg op de strategie van Google met de Nexus 6P en de Nexus 5X. Beiden zijn uitgerust met een 12,3 megapixel sensor (overigens ook afkomstig van Sony) waarbij de pixels 1,55 micron groot zijn. Daarmee zijn de pixels veel groter dan de 1,12 en 1,2 micron van veel concurrenten. Hoe groter, hoe meer licht ze kunnen opvangen. Iets wat erg belangrijk wordt wanneer je binnenhuis wilt fotograferen. Dit nieuwe gerucht is overigens afkomstig van Weibo dus misschien moeten we er ook niet zoveel waarde aan hechten. Al heeft deze specifieke bron het wel vaker bij het juiste eind.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel