LG G5 van metaal, voorzien van iris-scanner, geen Nuclun 2-processor

· 2 reacties


Er is het nodige informatie binnengekomen over de LG G5; het volgende vlaggenschip van LG. Een deel hiervan heeft betrekking op het uiterlijk, een deel op de specificaties.

LG gooide hoge ogen met de G4 maar de verkoopaantallen die Samsung en Apple behaalde LG niet. LG gooide het over een heel andere boeg met een plastic behuizing en lederen achterkantje. Voor de volgende editie wordt mogelijk overgestapt naar een metalen behuizing. De eerste stappen zette LG al met de V10 die als eerste over een volledig metalen behuizing beschikt. Geruchten dat de LG G5 met LG's eigen Nuclun 2-processor zou worden uitgerust kunnen de ijskast in, LG gaat komend jaar voor de Snapdragon 820 van concurrent Qualcomm.

LG G4 colors
De LG G4 viel door z'n verschillende achterkantjes wel erg op

LG werkt al enige tijd aan eigen processors onder de naam Nuclun. De hier niet uitgekomen G3 Screen was de eerste met deze SoC. Reviews van dat model waren niet erg positief. De Nuclun 2 moet daar verandering in brengen. Die is echter niet op tijd klaar voor de G5 zo schrijft i冰宇宙 op Weibo. Mogelijk krijgt de opvolger van de V10 die Nuclun 2-chip wel. Wat we mogelijk wel in de LG G5 gaan aantreffen is een iris-scanner. LG lijkt dus niet als veel anderen te kiezen voor een vingerafdrukscanner voor autorisatie. Net als Microsoft bij de Lumia 950 doet krijgt de G5 een iris-scanner om toegang te verschaffen. Alle overige specificaties horen we mogelijk in het eerste kwartaal van 2016. Dan wordt het toestel namelijk verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel