“Motorola Moto X (2016) krijgt heat pipe en vingerafdrukscanner”


Er zijn foto's verschenen van de vermeende derde generatie Moto X van Motorola. Meest uit het oog springende is de heat pipe die vermoedelijk de hitte van de processor moet afvoeren. Mogelijk past Motorola dus de Snapdragon 820-processor toe.

2016 lijkt het jaar te gaan worden van de heat pipe. Een fenomeen dat we al jaren kennen van de computers en laptops. Processors daarin produceren zoveel hitte dat die afgevoerd moet worden. Telefoons waren tot dusver stukken minder krachtiger maar de limiet lijkt te zijn bereikt. En dan loopt de hitte op. Berichten van oververhitte telefoons domineerden het nieuws afgelopen jaar en de industrie lijkt zichzelf te hebben voorgenomen dat probleem uit te roeien. De Sony Xperia Z5 Premium heeft al een dergelijke heat pipe, en ook van de Galaxy S7 wordt beweerd dat hij erover beschikt. Nu volgt dus mogelijk ook de Moto X (2016).

Motorola Moto X 2016 heat pipe

Het 'bewijs' wordt momenteel geleverd door bovenstaande foto. De bron denkt dat we kijken naar de volgende generatie Moto X. De heat pipe zou nodig zijn om de Snapdragon 820-processor van Qualcomm voor de volle 100% in te kunnen zetten. De laatste vlaggenschepen van Qualcomm hebben de neiging om oververhit te raken en dan schakelt de chip automatisch een tandje terug.

Vingerafdrukherkenning

Een andere eigenschap waarover het toestel zal beschikken is een vingerafdrukscanner. Dat beweert tenminste @Ricciolo1. Hij wist ons eerder juist te melden dat de One A9 over een Full HD-scherm beschikt. Motorola doet momenteel niets met vingerafdrukherkenning maar er waren voordat de Nexus 6 uitkwam geruchten dat het Motorola-toestel over een vingerafdrukscanner zou beschikken. Die functie zou op het laatste moment geschrapt zijn. Waar de scanner moet komen is onduidelijk. Eerder opgedoken foto's van de achterkant van het toestel gaven daar geen uitsluitsel over. De Motorola Moto X (2016) wordt mogelijk in het tweede kwartaal van 2016 verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel