Motorola new Moto X

8,7 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Motorola new Moto X
Motorola new Moto X achterkant bamboo
Motorola new Moto X rechterzijkant schuin

Reviews over de Motorola new Moto X

8,7
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


·

Het is een hele fijne snelle telefoon net zo snel als de s 5. En ook nog goedkoper, en hij ziet er gaaf uit

0 0

Alle Motorola new Moto X reviews


Beschrijving van de Motorola new Moto X

De Motorola new Moto X kennen we ook wel als de Moto X (2014). We hebben het in beide gevallen over één en hetzelfde toestel, of beter gezegd het vlaggenschip van Motorola voor 2014/2015.

Tegen de elementen opgewassen

Kende de vorige Moto X nog een teleurstellende HD-schermresolutie, deze nieuwe Moto X (2014) krijgt een hogere Full HD-resolutie op een paneel van 5,2 inch groot. Er is dus genoeg ruimte om op te werken en om alle mogelijkheden tot uiting te laten komen. Bovendien wordt het display beschermd door het stevige en krasbestendige Gorilla Glass en is de behuizing voorzien van een waterafstotende coating. Volledig waterdicht is hij niet maar een regenbui zal hem niet verwoesten.

Motorola new Moto X rechterzijkant schuin

Bamboo of zwart kunsthars

Motorola heeft de 'new Moto X' gehuld is een gebogen metalen rand. Door deze natuurlijke vormen ligt het toestel lekker in de hand. De achterkant is verkrijgbaar in diverse afwijkende materialen zoals bamboe en zwarte kunsthars. Hierdoor krijgt het toestel een unieke uitstraling die bovendien niet zo koud aanvoelt als metaal.

Belangrijkste Motorola new Moto X specificaties

 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • 13 megapixel camera
 • Keuze uit 16 of 32 GB aan opslag
 • Quadcore Snapdragon 801 processor op 2,5 GHz, 2 GB werkgeheugen
 • AMOLED display van 5.2 inch groot voorzien van Corning Gorilla-glas

Bewust van z'n omgeving

De nieuwe Motorola X (2014) past zich door allerlei slimme functies aan jou aan in plaats van andersom. Zo herkent het toestel wanneer je je handen vrij moet hebben of wanneer je even niet gestoord wilt worden. En doordat de new Moto X zijn omgeving voortdurend scant kun je met handgebaren hem het zwijgen opleggen. Ook luistert de Moto X (2014) continue naar je waardoor je hem met spraakopdrachten kunt wekken en opdrachten kunt geven. Je kunt de Motorola new Moto X zelfs een eigen naam geven waarop hij (of zij natuurlijk) moet reageren!


De Motorola new Moto X in het nieuws

ts Fingerprint

Aanwijzingen voor vingerafdrukscanner in Moto X (2015)

Geruchten ·

Er is een afbeelding opgedoken van de nieuwe(re) Motorola Moto X. Een echt kant-en-klaar product is het nog allerminst maar wat opvalt is een extra uitsparing, mogelijk voor een vingerafdruklezer. Motorola zou al langer met dit idee spelen.

We brengen je terug naar de introductie van de Nexus 6 die ook door Motorola is gemaakt. Voordat dit gigantische toestel werd aangekondigd ging het gerucht dat achterop een vingerafdrukscanner zou zitten. Groot was de verrassing dat die ontbrak toen eenmaal het toestel werd aangekondigd. Later werden bewijzen gevonden in de broncode van Android dat de Nexus 6 deze wel degelijk zou krijgen.

Motorola Moto X 2015

Motorola lijkt het idee van vingerafdrukken niet los te hebben gelaten en wil het nu mogelijk introduceren in de derde generatie Moto X. Op de achterkant zit een extra uitsparing waarachter een dergelijke sensor schuil zou kunnen gaan. De meeste andere fabrikanten passen hun scanner juist in de voorzijde toe, verwerkt in de homebutton. Andere specificaties die de Moto X 2015 mogelijk heeft zijn een 5,2 inch Quad HD-scherm, een Snapdragon 810-processor met 4 GB aan werkgeheugen, een 16 megapixel camera en het nieuwe USB type C. Mogelijke lanceerdatum is augustus/september.

Bron: My Drivers

 • Tags:
 • motorolamotox2015
 • motox2015
 • motox3rdgen
 • usbtypec
 • vingerafdrukscanner

ts Moto X Hands On

“Nieuwe Motorola Moto X (2015) krijgt Quad HD-scherm”

Geruchten ·

Er lijken specificaties opgedoken te zijn van de derde generatie Moto X. Het 5,2 inch paneel blijft gelijk maar de resolutie gaat wel flink omhoog. Bovendien zou de Motorola Moto X (2015) een herkenbare processor meekrijgen.

Het lijstje dook op via STJS Gadgets die het van een kennis zou hebben gekregen. Schimmig genoeg dus om wantrouwend te zijn. Toch is het interessant om er dieper in te duiken al was het maar omdat er aanknopingspunten zijn. Zo lijkt het nieuwe beeldscherm gelijkenissen te vertonen met een eerder Motorola-toestel; de Droid Turbo. Ook die krijgt een 5,2 inch AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie mee. Hiermee krijgt de opvolger van de new Moto X flink meer pixels.

Moto X (2015) 3rd gen specs

Qua batterij schiet Motorola vrij hoog met een exemplaar van 3.280 mAh groot. De cameraresolutie komt uit op 16 megapixel wat vrij gebruikelijk is vandaag de dag. Zelfs de selfiecamera van 5 megapixel is vrij gebruikelijk en daarmee netjes. Verder valt op het werkgeheugen van 4 GB groot. Die overstijgt de grens van 3 GB waardoor de nieuwe Moto X (2015) een volledige 64-bits telefoon moet zijn. Dat klopt ook wel want ingebouwd is een Snapdragon 808-processor. Diezelfde voorziet de LG G4 van rekenkracht en telt zes kernen. Toch wordt hij gezien als iets minder krachtig dan de Snapdragon 810 maar die wil in sommige situaties juist overhit raken. De bron denkt dat Motorola (of eigenlijk Lenovo) ergens in september deze nieuwe Moto X gaat presenteren. Dat is dan precies een jaar na het uitbrengen van z'n voorganger.

Bron: Stjsgadgets-portal.com

 • Tags:
 • motorola
 • motox2015
 • motox3rdgen
 • quadhd

ts Moto Invite Brasil

Motorola hint op internationale release krachtige Droid Turbo

Geruchten ·

Motorola kondigde gisteren de Droid Turbo aan voor het Amerikaanse Verizon. Een geüpgrade Moto X zeg maar. En met een nieuwe nylon-achterkant zijn er best wel potentiële klanten buiten de VS te vinden. Die kunnen wellicht hun hart ophalen.

Want Motorola verstuurde zojuist deze uitnodiging naar enkele Braziliaanse media. En alhoewel er slechts een klein deel van het toestel opstaat lijkt dat wel verdacht veel op de nieuwe Droid Turbo die we gisteren te zien kregen. Een toestel met een 5,2 inch Quad HD AMOLED-scherm, een 21 megapixel camera en een gigantische 3.900 mAh batterij waarmee Motorola tot twee dagen aan gebruik belooft. Licht beter dus dan de reeds aangekondigde Moto X (2014).

Motorola invite international Droid Turbo

Het is niet ondenkbaar dat Motorola zinspeelt op een internationale release van deze Droid Turbo. Weliswaar zagen we de laatste Droids hier niet terug, de eerste Droid werd hier uiteindelijk als 'Milestone' aangekondigd. Verwacht dus niet dat ze de naam Droid zullen gebruiken. Het Motorola-event staat voor volgende week gepland dus wellicht tegen die tijd meer informatie.

Bron: Tecnoblog.net

 • Tags:
 • brazilie
 • droidturbo
 • motorola

ts Androids

Motorola en HTC bevestigen updates naar Android 5.0 Lollipop

Telefoonnieuws ·

Hou je vast voor de storm van update-nieuws de komende periode. Nadat Google een nieuwe Android-versie heeft vrijgegeven kunnen fabrikanten de komende tijd aan de slag met updates. Motorola en HTC kondigen alvast updates aan voor hun modellen.

We hebben het dan over de Motorola Moto X, de nieuwe Moto X, de Moto G, de nieuwe Moto G, de Moto G LTE en de Moto E. Vooral die laatste is misschien verrassend, het is de eenvoudigste in de Moto-reeks. Motorola was tot voor kort eigendom van Google dus dat vooral zij als eerste updates aankondigen is niet verrassend.

Motorola Android Lollipop

Ook HTC heeft al van zich laten horen. Zij willen in ieder geval de HTC One (M8) en One (M7) naar Lollipop updaten. HTC belooft klanten in de VS voor vlaggenschepen altijd binnen 90 dagen een Android-update nadat zij die van Google hebben ontvangen. Deze regel geldt weliswaar niet voor Nederland maar ga er maar vanuit dat de Lollipop-update ook hier naar toe komt. Google bracht samen met HTC de nieuwe Nexus 9 uit, dus geen wonder dat HTC bovenop de Google updates zit.

 • Tags:
 • htc
 • motoe
 • motog
 • motorola
 • motox
 • onem7
 • onem8

ts Moto X 2nd Gen Irl

Nieuwe Motorola Moto X nu beperkt leverbaar

Telefoonnieuws ·

Kort na het aankondigen van de new Moto X (2014) ligt Motorola's nieuwe vlaggenschip nu al in de Nederlandse winkel. Het gaat voorlopig om de zwarte uitvoering en de Premium Bamboo White-uitvoering. De lederen variant laat nog even op zich wachten.

Motorola sleutelde flink aan de nieuwe Moto X. Het scherm werd flink groter, kreeg een hogere resolutie, net als de camerasensor en er kwamen allerlei sensoren aan de voorzijde van het apparaat. Bijzonder is ook de flitser op de new Moto X die als een ring rondom de camerasensor geplaatst is.

Motorola new Moto x

Het frame is bovendien nu van metaal en voelt daardoor direct steviger aan. Losse prijzen beginnen bij € 527,56. In combinatie met een abonnement heb je al een gratis Moto X voor € 29 euro per maand. Wil je daar ook genoeg bij kunnen bellen en internetten dan is deze aanbieding van € 29 per maand + eenmalig € 74 wellicht wat voor jou.

 • Tags:
 • motorola
 • motox2014
 • newmotox

ts Motog achterkant shells

Motorola brengt vernieuwde Moto X en Moto G uit

Telefoonnieuws ·

Motorola heeft een opvolger aangekondigd voor haar Moto X. En om het gelijk verwarrend te maken; hij heet de "new Moto X". De specs van het toestel zijn direct een stuk verbeterd. Daarnaast kondigde Motorola ook de new Moto G aan.

Maar eerst iets over de nieuwe Motorola Moto X. Het toestel kent nu een Full HD-beeldscherm. Het schermoppervlakte is ook gelijk een stuk groter geworden; van 4,7 inch op de oorspronkelijke Moto X naar 5,2 inch op de nieuwe. Ook de cameraresolutie is er op vooruit gegaan om op 13 megapixel uit te komen. Door de extra hoeveelheid pixels kun je nu video in 4K schieten. Rondom de camera zit een flitser-ring. Motorola denkt dat het licht hierdoor beter en gelijkmatiger verspreid wordt.

Motorola new Moto X color palette
De kleuren van de 'new Moto X'

Maar er is meer. Zo is het frame nu van aluminium, zitten er aan de voorzijde nu twee speakers, en kun je dankzij de nieuwe Moto Maker nu ook kiezen uit een lederen achterkantje. Echter blijft Moto Maker vooralsnog alleen beperkt tot een handje vol landen. Nederland is helaas nog niet inbegrepen. Motorola heeft de nieuwe Moto X voorzien van vier microfoons waardoor ongewenst omgevingsgeluid nog beter weggefliterd kan worden. Prijzen lijken gelijk te blijven.

New Moto G

Naast een nieuwe Moto X bracht Motorola ook een nieuwe Moto G uit. Ook deze krijgt een groter beeldscherm van 5 inch. De resolutie is wel beperkt tot HD (720p). Verwacht binnenin een Snapdragon 400-processor op 1,2 GHz met vier kernen. De twee camera's beschikken over 8 en 2 megapixel en er is keuze uit een 8 en een 16 GB uitvoering. Natuurlijk draait de nieuwe Moto G de laatste Android-versie en we mogen in de toekomst ook nog wel enkele Android-updates verwachten.

Motorola new Moto X
De 'new Moto X'

Motorola brengt speciaal voor de nieuwe Moto G enkele verwisselbare 'shells' uit, waaronder één met een klep zodat je hem beter kunt beschermen tegen krassen. Opvallend is het ontbreken van 4G-ondersteuning. Wil je toch een Moto G met 4G dan ben je aangewezen op de eerder aangekondigde Moto G LTE. Die blijft voorlopig gewoon in het assortiment.

 • Tags:
 • motorola
 • newmotog
 • newmotox

Beknopte specificaties van de Motorola new Moto X

Afmetingen 140,8 x 72,4 x 9,97 mm
Gewicht 144 gram
EAN codes 6947681521988, 6947681521742, 6947681521735, 6947681521513, 6947681521148, 6947681520561, 6947681520554, 2917688521513
Platform
Android 5.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.2 inch, AMOLED
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2300 mAh, verwisselbaar

Alle Motorola new Moto X specificaties


Alternatieven van de Motorola new Moto X

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Motorola new Moto X
Cat S61
Apple iPhone 8 Plus (A1905)
Apple iPhone 7 Plus (A1785)
Samsung Galaxy S7 (G930F)
 Huidig product    
Android5.18.0 (Oreo)
7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.2 inch, AMOLED5.2 inch, IPS5.5 inch, IPS5.5 inch, IPS5.1 inch, Quad HD Super AMOLED
Camera13 MP16 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP
Processor2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa coreApple A11 BionicApple A10 Fusion, quad coreSamsung Exynos 8890, octa core
Selfiecamera2 MP8 MP7 MP5 MP5 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2300 mAh, verwisselbaar4500 mAh2691 mAh2900 mAh3000 mAh

Volledige vergelijking Motorola new Moto X en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Motorola new Moto X