Huawei P9 geeft zich volledig bloot in nieuwe fotoshoot


Het vlaggenschip van Huawei voor 2016 ligt op straat. Foto's van het nieuwe toestel zijn door Evan Blass gepubliceerd op VentureBeat en tonen een metalen behuizing, dubbele camera en vingerafdrukscanner.

Veel van de specificaties van de Huawei P9 waren eerder al gelekt. Daarom kijken we niet op van een metalen unibody, een dubbele 12 megapixel camera met Leica-lens en een 5,2 inch groot Full HD-scherm. Daar houdt het verhaal van de P9 echter niet op. Er zijn volgens Blass maar liefst 4 modellen, iets wat ook eerder werd gesuggereerd. Naast de hier weergegeven P9 zullen dat een P9 Lite, P9 Max en een luxere P9 Enhanced zijn.

Huawei P9 wit voorkantHuawei P9 achterkant

Eerder werd nog wel gedacht dat die laatste luxere variant juist degene zou zijn met een dubbele camera achterop. Dat lijkt nu dus de 'gewone' Huawei P9 te worden. Handig hieraan is dat het later mogelijk is om op een foto de focus te verleggen. Een aantal weken geleden nog dacht men dat Huawei gebruik zou maken van de nieuwere Kirin 955-processor met 4 GB aan werkgeheugen. Mogelijk behoren deze specs toch toe aan de meer premium P9. De reguliere P9 moet het waarschijnlijk doen met een Kirin 950-processor op 2,53 GHz en 3 GB aan werkgeheugen. Nog steeds niet gek.

Huawei P9 onderkant USB Type-C

Onderop zien we een USB Type-C aansluiting. Handig hieraan is dat het niet uitmaakt hoe je de stekker erin steekt. Achterop zien we een vierkante vingerafdrukscanner. Daarachter zit volgens berichten een stevige 3.900 mAh grote batterij. Hiermee zal de Huawei over een flink grotere batterij beschikken dan de concurrentie. We hebben ook een nieuwe mogelijke lanceerdatum binnen. Huawei plaatste zelf een teaser voor een event op woensdag 9 maart in Berlijn. De teaser laat een biertje zien en we weten niet meteen wat dat met deze P9 te maken heeft.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel