Metalen behuizing Huawei P9 laat zich weer eens zien


Huawei heeft al enkele momenten voorbij laten gaan om de nieuwe Huawei P9 aan te kondigen. Eerst werd rekening gehouden met de CES begin januari, toen volgde ook de MWC eind februari zonder aankondiging. Inmiddels hebben we weer nieuwe foto's binnen.

Tot nu toe weten we dat de Huawei P9 een 5,2 inch Full HD-scherm krijgt met een eigen Kirin 950-processor. Achterop komt mogelijk een dubbele camera al zou het ook goed mogelijk zijn dat deze toebehoort aan een speciale uitvoering. Wel krijgen alle modellen een vingerafdrukscanner achterop. Verder wordt duidelijk uit deze foto's dat de Huawei P9 het nieuwe type USB Type-C krijgt. Hiermee maakt het niet uit hoe de kabel aangesloten wordt.

Huawei P9 metalen unibodyHuawei P9 metalen unibody

Ook de Huawei P8 kreeg een metalen behuizing dus dat komt niet als verrassing. Huawei experimenteert ook al langer met dubbele camera's dus ook dat is goed mogelijk. Van de P9 komen mogelijk verschillende uitvoeringen uit waaronder één met Quad HD-resolutie scherm. Huawei gelooft niet echt in deze hogere schermresolutie maar wil potentiële klanten niet afschrikken met het ontbreken hiervan. We durven ons niet meer te wagen aan een lanceerdatum. Als we dan toch iets moeten zeggen dan denken we aan april. In diezelfde maand werd namelijk de P8 aangekondigd.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel