Nieuwe 4-inch iPhone week uitgesteld, heet nu iPhone SE


We moeten volgens bronnen rekening houden met een latere introductie van een nieuwe 4-inch grote iPhone. Onduidelijk is waarom. Ook een nieuwe 9,7 inch grote iPad laat mogelijk langer op zich wachten zo meldt bronnen aan Re/code.

Apple heeft de lancering van een nieuwe 4-inch model mogelijk met een week uitgesteld. De techwereld hield tot nu toe rekening met 15 maart maar Re/code schrijft nu dat het event hoogstwaarschijnlijk plaatsvindt in de week van 21 maart. Een duidelijke reden voor het uitstel is er niet, althans, dat weet de bron niet. Een exacte datum waarop het Apple-event gehouden wordt is er nog niet. Naast een nieuwe iPhone wordt er ook nieuws verwacht rondom de iPad en de Apple Watch. Zo is de iPad Air 2 nodig aan vervanging toe en krijgt hij mogelijk invloeden van de iPad Pro. Voor wat betreft de Apple Watch worden er nieuwe bandjes verwacht.

Apple hoofdkantoor in Cupertino
Afbeelding: Google Maps

En na iPhone mini, iPhone 6c, iPhone 7c en iPhone 5se heeft Apple mogelijk ook een nieuwe naam verzonnen; iPhone SE. Dat meldt 9to5mac. Mogelijk heeft het '5' geschrapt om te voorkomen dat hierdoor een verouderde indruk ontstaat. Eind dit jaar wordt de iPhone 7 verwacht en dan klinkt 5 wel heel erg oud. Volgens eerdere berichten krijgt het 4-inch grote model een Apple A9-processor die we ook in de iPhone 6s vinden. Dat is voldoende rekenkracht voor functies zoals Live Photos en Apple Pay. Toch krijgt de iPhone SE niet exact dezelfde functies, zo ontbreekt waarschijnlijk 3D Touch. Qua prijs wordt nu rekening gehouden met een bedrag tussen de 400 en 500 dollar. Mogelijk wordt dit één-op-één vertaald naar euro's.


Prijsvergelijker Apple iPhone SE
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Silver Refurbished
€ 128,00 € 128,00   Bekijk
Belsimpel
32 GB Rose Gold
€ 349,00 € 349,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone SE


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel