“4 inch grote iPhone met Apple Pay begin 2016 verwacht”


Een nieuwe high-end iPhone van 4 inch groot lijkt er dan echt te komen. Begin 2016 moet het al gaan gebeuren. Dat is tenminste de gedachte van analist Ming-Chi Kuo die het in het verleden vaker bij het juiste eind had.

In tegenstelling tot eerdere iPhone 6C geruchten krijgt deze nieuwe 4 inch iPhone een behuizing van metaal en dus niet van plastic. Ook zal Apple NFC inbouwen waardoor het toestel geschikt is voor haar eigen betaaldienst Apple Pay. Qua processor lijkt de keuze te zijn gevallen op de Apple A9 die we momenteel ook in de iPhone 6s vinden. De camera is wel een tikkeltje ouder, vermoedelijk gebruikt Apple dezelfde module als in de iPhone 5s.

Apple iPhone 5s Zilver
Eindelijk een geschikte opvolger van de 5s?

Verder is opvallend dat deze nieuwe 4 inch iPhone niet verkrijgbaar zal zijn in de nieuwe Rose Gold-kleur maar alleen in wit, zwart en goud. De randen van het scherm zijn licht afgerond, iets wat Apple sinds de iPhone 6 doet. Wie hoopt op de aanwezigheid van 3D Touch komt mogelijk bedrogen uit, Ming-Chi Kuo denkt dat die functie ontbreekt. Mogelijk is dat om voldoende differentiatie te houden met de grotere modellen, maar het zou ook een technische oorzaak kunnen hebben. Prijzen worden geschat tussen de 400 en 500 dollar. Met de huidige prijzen is dat zo'n 50 dollar meer dan de iPhone 5s. Dat was Apple's laatste 4 inch iPhone die nog altijd wordt verkocht. Een definitieve naam is er nog niet al gaat de naam "iPhone mini" al wel een tijdje rond.


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 99,00 € 99,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
16 GB Black Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk
Remarketed
Silver Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk
Azerty
16 GB Gold Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel