Eerste info Sony Xperia Z6-lijn lekt uit via benchmark-software


Benchmark-software Antutu heeft mogelijk de eerste informatie over de Sony Xperia Z6-familie gelekt. We doelen dan op toestelnamen en om schermformaten. Bestaande Z5-toestellen krijgen een opvolger maar er komen ook nieuwe modellen bij.

Opvallende conclusie is meteen het aantal waaruit de Z6-familie zal bestaan. Antutu spreekt namelijk over maar liefst 5 verschillende toestellen. Het gaat om de Z6 Mini, Z6 Compact, Z6, Z6 Plus en de Z6 Ultra. De Z6 Compact en Z6 volgen respectievelijk de Z5 Compact en Z5 op van 4,6 en 5,2 inch groot. Nieuw zijn de Z6 Mini met een beeldscherm van 4 inch en de Z6 Plus van 5,8 inch. Een 6,4 inch grote Ultra bracht Sony al eens eerder uit al is die van de Z5 nooit gekomen.

Sony Xperia Z6 family

We moeten deze informatie echter wel met een korreltje zout nemen. Het moge logisch zijn dat Sony achter de schermen diverse configuraties test. Waaronder verschillende schermformaten. Antutu maakt verder melding dat alle hierboven genoemde Z6-modellen gebruikmaken van de Snapdragon 820-processor met uitzondering van de kleinste. Die moet het stellen met een Snapdragon 620. Sony stuurde onlangs een uitnodiging voor haar CES-aankondigingen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de Z6-familie dan al gepresenteerd wordt. De Z5 is op moment van schrijven namelijk nog maar een paar maanden verkrijgbaar.

Bron: Weibo.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel