Eerste screenshot van Android N verschenen


Op 18 mei wordt de volgende versie van Android verwacht die ongetwijfeld begint met de letter 'N'. Dan vindt namelijk het I/O-event plaats waar Google traditiegetrouw de nieuwe Android-versie demonstreert. Een eerste screenshot van Android N is nu binnen.

Google bevestigde zelf dat de screenshots afkomstig zijn van Android N. De plaatjes zelf zijn afkomstig van een Google-blogpost waarin het de nieuwe nachtthema toelichtte (DayNight). Dat zal dus sowieso een nieuwe functie zijn in Android N. Ook nieuw is de hamburgerknop in het Bluetoothmenu. Waar die precies voor is wordt niet duidelijk.

Android N screenshots

Eerder al ging het gerucht dat Google wil experimenteren met het verwijderen van de zogenaamde app drawer. Dat is het menu waarin op een rooster alle geïnstalleerde apps te vinden zijn. Mogelijk wil het naar een oplossing waar dit overzicht als startscherm getoond wordt. Dat is vergelijkbaar met hoe iOS werkt. Ook Huawei en Honor werken op een soortgelijke manier. Overigens heeft Samsung in de nieuwe Galaxy S7 ook een optie ingebouwd om de app drawer uit te schakelen. Datzelfde heeft LG met de G5 gedaan. Een andere mogelijk nieuwe functie is een split-screen voor tablets. Zoals gezegd kondigt Google naar alle waarschijnlijkheid Android N tijdens haar I/O event aan dat 18 mei van start gaat.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel