Android ’N’ hoogstwaarschijnlijk op 18 mei gepresenteerd


Google heeft aangekondigd dat het jaarlijkse Google I/O dit jaar van 18 tot en met 20 mei gehouden zal worden. Tijdens dit evenement wordt doorgaans voor het eerst de nieuwe versie van Android gedemonstreerd.

De aankondiging werd door Google-baas Sandar Pichai zelf de wereld ingestuurd via een tweet. Plek van het event zal het Shoreline Amphitheatre zijn in Mountain View waar Google gevestigd is. De afgelopen jaren was het dit event waar Google haar volgende Android-versies toelichtte. Hoe Android N zal heten is nog onbekend, het ligt ook niet voor de hand dat we die 18 mei gaan horen. Google zal zich mogelijk beperken tot een korte demonstratie van nieuwe features.

Tweet Sundar Pichai

Eén van die functies werd eerder al gemeld; een split-screen modus. Vooral bij tablets is dit een groot gemis, vooral omdat het bij iOS en Windows al enige tijd kan. Over andere functies is nog niets bekend. Wat ook nog niet geheel duidelijk is is welke versienummer Android N krijgt. Mogelijk plakt Google een 1 achter de huidige versie waarmee hij uitkomt op 6.1. Kandidaten voor de N-naam zijn Nougat, Nutbread en Nutella. Eerder liet Sundar Pichai al de mogelijkheid open dat het publiek de uiteindelijke naam mocht kiezen. Een andere theoretische mogelijkheid is dat Android 6.1 ook gewoon bekend zal staan als Android Marshmallow. Eenzelfde lot onderging Jelly Bean dat meerdere versienummers kent. We gaan het woensdag 18 mei 2016 allemaal horen tijdens de openingspresentatie.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel