Analist verwacht eerste daling iPhone-verkopen ooit


Een analist van Piper Jaffrey waarschuwt voor de eerste daling ooit van iPhones-verkopen sinds het uitkomen ervan in 2007. En die daling zal volgens hem nog wel een tijdje blijven.

De analist in kwestie verwacht dat Apple in het tweede fiscale kwartaal dat in maart eindigt maar liefst 55 miljoen exemplaren van de iPhone 6s verkocht heeft. Eerder nog ging hij uit van 62,5 miljoen. Een significante daling dus en ook flink minder dan de 61,17 miljoen die Apple hetzelfde kwartaal vorig jaar verkocht. De daling in verkoopaantallen komt niet onverwacht. Ten minste drie leveranciers zagen de orders afkomstig van Apple met meer dan 10% afnemen. Sommige rapporten spreken zelfs van 30%.

Vallende iPhone
Voor het eerst dalende iPhone-verkopen?

Nu is het beste kwartaal traditiegetrouw het fiscale eerste kwartaal. Dan is de nieuwste iPhone net uit en zijn de feestmaanden meegenomen. Het kwartaal daarop is doorgaans slechter met als slechtste kwartaal het derde. Het vierde kwartaal veren de verkopen doorgaans licht op. De verwachting voor het fiscale derde kwartaal bedragen 45 miljoen stuks. Mochten die cijfers uitkomen dan zou dat ook een daling betekenen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar waar Apple 47,53 miljoen iPhones verkocht. Die daling zou vanaf het vierde kwartaal een halt toegeroepen kunnen worden als Apple de iPhone 7 presenteert.

Via: AppleInsider.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk
Remarketed
Silver Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel