Aandeel Apple onderuit na geruchten over verlagen productie iPhone


Apple zou volgens berichten 30% minder onderdelen bestellen voor de iPhone. Beurzen reageren nerveus op dit bericht waardoor het aandeel Apple afgelopen nacht bijna 3% lager sloot. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de vraag naar iPhones flink lager is.

De verlaging van het aantal onderdelen kan ook te maken hebben met het seizoen. In de feestmaand vliegen de iPhones wat sneller over de toonbank. Ook kan het zijn dat Apple iets te optimistisch haar voorraden heeft opgebouwd. Toch maken ze zich bij Foxconn, de fabriek waar de iPhones vandaan komen, zich zorgen. Het bedrijf heeft 11,7 miljoen euro staatssteun gekregen om maar geen medewerkers te hoeven ontslaan.

Vallende iPhone 6s
Verkoop iPhone 6s valt mogelijk tegen

Het wachten is op de definitieve cijfers van Apple. Er zijn wel geruchten dat die voor 2016 sterk onder druk komen te staan. Mogelijk zal dit jaar de groei er na 9 jaar uit zijn. Beurshandelaren anticiperen alvast op een lagere verkoop, het aandeel Apple verloor afgelopen maand al 9 procent van z'n waarde. En ook de koersen van leveranciers staat hierdoor onder druk. Ironisch genoeg rapporteerde Apple in 2015 haar beste jaar ooit. De iPhone 6s en 6s Plus gingen als warme broodjes over de toonbank. Of Apple die aantallen heeft weten vast te houden blijkt binnenkort als de kwartaalcijfers gepubliceerd worden.

Via: Nikkei.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel