BlackBerry komt in 2016 met hooguit 2 nieuwe Android-modellen


BlackBerry-topman John Chen heeft tijdens de CES aangekondigd dat het bedrijf in 2016 met hooguit twee nieuwe telefoons komt, mogelijk met maar één. Interessant is dat geen enkele draait onder het eigen BlackBerry OS 10 maar juist Android.

Hiermee lijkt het Canadese bedrijf afscheid te willen nemen van het geplaagde BlackBerry OS 10-besturingssysteem. Toestellen die daarmee waren uitgerust zijn nooit echt aangeslagen. De BlackBerry Priv was het eerste BlackBerry-toestel onder Android en de verkoopcijfers daarvan zijn volgens Chen goed genoeg voor een vervolg. De Priv wordt sinds kort ook via BlackBerry's eigen kanaal in Nederland verkocht. Andere webshops hadden hem al enige tijd op voorraad.

BlackBerry Priv toetsenbord closeup
De Priv met Android krijgt een vervolg

BlackBerry OS 10 wordt overigens nog wel steeds doorontwikkeld al wordt het slechts beperkt toegepast onder andere bij overheidsinstanties. Van de BlackBerry Passport gingen enige tijd geruchten dat hier ook een Android-versie van uitkwam. Die is tot op heden nog niet aangekondigd. Of dit één van de twee mogelijk nieuwe modellen voor 2016 is is niet bekend. Ook lekte enige tijd de eenvoudiger Vienna uit met tevens een volledig toetsenbord. Alle optimisme ten spijt; BlackBerry voegde er meteen aan toe dat als de toestelverkoop toch tegenvalt het alsnog kan besluiten te stoppen met handsets.

Via: CNET


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel