BlackBerry CEO: Priv mogelijk laatste smartphone bij uitblijven succes


Als het BlackBerry niet lukt om volgend jaar tenminste 5 miljoen telefoons waaronder de nieuw aangekondigde Priv te verkopen dan overweegt het helemaal te stoppen met smartphones. Met die waarschuwing komt de CEO van het bedrijf.

BlackBerry moet al tijden flink inleveren op haar toestelverkoop. Modellen met het BlackBerry OS-besturingssysteem verkopen buitengewoon slecht en daarom kondigde het onlangs haar eerste Android-toestel aan; de Priv. Het doel voor 2016 is om 5 miljoen telefoons te verkopen. Dat klinkt als een uitdaging, afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf namelijk slechts 1,1 miljoen exemplaren.

BlackBerry Priv

Mocht de BlackBerry Priv dus niet aanslaan dan zou dat wel eens één van de laatste BlackBerry-telefoons ooit kunnen zijn. De Priv was juist het eerste model van het bedrijf met Android is daarnaast voorzien van een volledig toetsenbord en heeft een gebogen scherm. En ondanks dat het toestel Android draait zit het qua beveiliging wel goed, mede door de toevoeging van diverse tools. Mocht het toestel goed verkopen dan zou dat ook wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor BlackBerry OS-telefoons. CEO Chen liet die mogelijkheid tijdens het Code Mobile-event open staan. Mocht het zover niet komen en komen de totaalverkopen niet boven de 5 miljoen uit dan verdwijnen de BlackBerry-telefoons dus mogelijk voorgoed uit het straatbeeld.

Foto: Reddit.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel