BlackBerry bevestigt ‘Priv’ Android-slider tijdens presentatie kwartaalcijfers


Om tegenvallende kwartaalcijfers een positieve draai te geven kondigde BlackBerry alvast aan om eind 2015 met een high-end Android-telefoon te komen. Ergens was dat toestel al geen verrassing meer; over de BlackBerry Priv is al het nodige uitgelekt.

Het bedrijf noemt de BlackBerry Priv zelfs bij naam. Dit moet een Android-slider worden. Priv moet de veiligheid van BlackBerry combineren met Android. Details over de Priv worden de komende weken verwacht. Wie niet zolang kan wachten kan altijd terecht bij wat al is uitgelekt; een 5,4 inch gebogen Quad HD-scherm, uitschuifbaar volledig toetsenbord en een 18 megapixel camera.

BlackBerry Priv aka Venice
De BlackBerry Priv aka Venice

BlackBerry heeft geen goed kwartaal achter de rug. Het verkocht nog minder toestellen en ook de omzet bleef achter. Toch staat het bedrijf er financieel stukken beter voor en dat komt helemaal omdat het de afgelopen jaren flink hervormt is. Toch hoopt het met de verkoop van nieuwe modellen stukken winstgevender te worden. Naast de BlackBerry Priv kondigde het bedrijf de komst van een tweede toestel aan. Deze moet in maart 2016 uitkomen en draait onder BlackBerry OS 10. Een volledige overstap naar Android wordt dus niet verwacht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel