BlackBerry 'Venice' slider straks als 'Priv' door het leven


De uitschuifbare BlackBerry die we tot nu toe als Venice leerden kennen zal straks op de markt gebracht worden als BlackBerry Priv. Het zou het eerste Android-toestel zijn dat de Canadese toestelbouwer op de markt brengt.

Bovendien brengt BlackBerry met de Priv dan sinds jaren weer een QWERTY-slider op de markt en dan ook nog eens met Android. Tot nu toe werd vooral de codenaam Venice gebruikt om het toestel aan te duiden. We zullen echter moeten gaan wennen aan de naam 'Priv' want zo zal hij in de winkel komen te liggen.

BlackBerry Priv
Komt BlackBerry terug aan de top met deze Priv?

Net als bij veel andere geruchten komt dit nieuws van @evleaks. Eerder al werd duidelijk dat dit een high-end BlackBerry moet worden met Snapdragon 808-processor, 18 megapixel camera en een gebogen 5,4 inch Qud HD-scherm. Grootste pluspunt zal echter het uitschuifbare volledige QWERTY-toetsenbord zijn. Fysieke toetsenbord hebben het veld moeten ruimen na de opkomst van het touchscreen maar zijn onder een bepaalde groep nog steeds mateloos populair. De BlackBerry Priv wordt rond november in de VS verwacht.


Prijsvergelijker BlackBerry Priv

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Priv


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel