Nieuwe render toont BlackBerry Venice met Android


Er zijn nieuwe afbeeldingen opgedoken van de BlackBerry Venice. Volgens eerdere geruchten is dit een Android-slider met een gebogen scherm. Ook tonen de afbeeldingen de nieuwe 18 megapixel camera van het toestel.

BlackBerry zou al langer Android overwegen voor haar telefoons mits ze het veilig genoeg kunnen maken. De hier getoonde Venice zou een high-end vlaggenschip zijn met een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord en een gebogen 5,4 inch AMOLED-beeldscherm met Quad HD-resolutie. Mogelijk is die laatste van Samsung afkomstig. Ook zou het toestel een 18 megapixel camera krijgen, waarschijnlijk met phase detection autofocus en optische beeldstabilisatie.

BlackBerry Venice BlackBerry Hub
Hoe BlackBerry Hub eruit zou zien onder Android
BlackBerry Venice 18 megapixel camera

Grootste verrassing zal dus de keuze voor Android zijn. Eerder al lekte uit dat BlackBerry het besturingssysteem van Google zou overwegen. BlackBerry zou haar eigen diensten kunnen gebruiken. Binnenin draait mogelijk een Snapdragon 808-processor van Qualcomm en er zou 3 GB aan werkgeheugen aanwezig zijn. De Venice moet nog een officiële naam krijgen. Diverse bronnen houden rekening met een lancering in het najaar van 2015 met een verkrijgbaarheid rond de feestdagen. Er gaan ook geruchten dat de onlangs gepresenteerde Passport Silver Edition een variant met Android krijgt.

Bron: CrackBerry.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel