Update BlackBerry BES12 gaat nog beter met Android om


BlackBerry gaat nog nauwer samenwerken met Android. BlackBerry heeft haar beveiligssoftware BES12 geïntegreerd in Android 5.0 Lollipop. Eerder al was er een BES12-client voor Android beschikbaar maar die ging niet zo ver als nu.

Het is dus geen nieuwe samenwerking, maar met het oog op de recentelijke geruchten over een BlackBerry Android-telefoon is dit nieuws wel interessant. BES versie 12.2 krijgt verder ondersteuning voor Samsung KNOX wat ondermeer op de Galaxy S6 te vinden is. Ook is er ondersteuning voor het Apple Device Enrollment Program (DEP) waarmee zakelijke iPhones ondersteund worden. De BlackBerry BES software was voorheen voornamelijk voor het eigen BlackBerry OS beschikbaar.

BES12 Android

Wat BlackBerry feitelijk nu zegt is dat het Android net zo veilig heeft gemaakt als het eigen platform. Eerder nog verklaarde de CEO van BlackBerry dat het Android-telefoons ging maken als het die veilig genoeg kon maken. Dat lijkt nu dus te zijn gebeurd. Het wachten is nu op een Android-telefoon van BlackBerry. Daarover bestaan genoeg geruchten, mogelijk is de 'Venice' de eerste. Dat is mogelijk een slider met gebogen scherm. Ook gaan er geruchten over een Passport-versie onder Android.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel