Microsoft schrijft 7,6 miljard dollar af op Nokia-onderdeel, ontslaat 7.800 man


Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de geruchten over de toekomst van de Lumia-divisie; het door Nokia overgenomen bedrijfsonderdeel. Stoppen met telefoons doet Microsoft niet maar er gaan wel enorm veel mensen uit.

Nadat er eerder al 18.000 Microsoft-medewerkers ontslagen werden gaan er nu nog eens 7.800 mensen uit. Ditmaal vrijwel geheel afkomstig van de Lumia-divisie. Microsoft gaat bovendien een bedrag van 7,8 miljard dollar afschrijven op dit onderdeel. Interessant want het bedrijf betaalde 7,2 miljard voor het onderdeel. Het verlies van mankracht betekent ongetwijfeld minder Lumia-modellen in de toekomst. Er zijn simpelweg minder medewerkers om eraan te werken.

Nokia Lumia telefoon
Deze bleken toch iets minder waard dan het dacht

De ontslagronde werd aangekondigd door de relatief nieuwe CEO Satya Nadella. Na z'n aantreden ontsloeg Microsoft al 18.000 medewerkers en onlangs nog werd Bing Maps aan Uber verkocht en nam het afscheid van haar advertentietak. Nadella lijkt geen moeite te hebben om te snijden in bedrijfsonderdelen die minder presteren. Hij schrijft verder dat het een "effectievere en meer gefocusde telefoon portfolio nastreeft" waarmee hij eigenlijk al aangeeft dat het aantal Lumia-modellen lager zal zijn dan voorheen. Het wachten is op de Windows 10 Mobile-toestellen die later dit jaar verwacht worden. Er wordt gesproken over een tweetal high-end modellen waaronder de Lumia 940 en 940 XL.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel