Samsung verwacht 7e kwartaal op rij lagere winst, ironisch vanwege succes S6 edge


Samsung verwacht dat het vorig kwartaal een lichte daling van het bedrijfsresultaat van 4 procent heeft gehad. Dat zou het 7e kwartaal op rij zijn dat de winst daalt. Dat was mogelijk niet gebeurd als het het succes van de S6 edge juist had ingeschat.

Samsung heeft hoog ingezet op de Galaxy S6 en S6 edge. En terwijl de vraag naar de reguliere S6 misschien wat tegenviel ging de verkoop van de gebogen S6 edge een stuk beter dan verwacht. Helaas kon Samsung niet de aantallen produceren waarom gevraagd werd en dat komt doordat het verkeerd heeft ingeschat hoeveel er van verkocht werden. Eerder ging het uit van een verhouding van 4:1 maar het werden er uiteindelijk 2:1.

Samsung Galaxy S6 and S6 edge
De Galaxy S6 en S6 edge

En omdat de Galaxy S6 edge duurder is dan de S6 heeft Samsung omzet misgelopen. Hadden ze dat niet dan was dit mogelijk niet het zevende kwartaal op rij dat de winst lager uitviel. In totale cijfers verdiende Samsung nog steeds een flink bedrag; 5,6 miljard euro op een omzet van 38,7 miljard euro. Analisten zijn echter onverbiddelijk en hebben de verwachtingen voor de rest van het jaar naar beneden geschroefd. Samsung kan het jaar 2015 nog redden als de verkoop van de verwachte Galaxy Note 5 succesvol verloopt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel