Aantal verkopen Samsung Galaxy S6 voor dit jaar op 45 miljoen verwacht

· 2 reacties


Analisten verwachten dat Samsung voor het einde van 2015 maar liefst 45 miljoen exemplaren van zowel de Galaxy S6 als de S6 edge heeft verkocht. Een absoluut record is dat niet maar het evenaart wel het record van de Galaxy S4.

En daarmee lijkt Samsung de weg omhoog weer te hebben gevonden. Ondanks dat de S6 en S6 edge dus relatief goed verkopen heeft het bedrijf nog wel moeite om eenvoudig(er) modellen aan de man te brengen. Hier ondervindt het hevige concurrentie van bijvoorbeeld opkomende Chinese merken. Voor wat betreft de high-end markt heeft het bedrijf de weg in ieder geval weer omhoog gevonden.

Samsung Galaxy S6

Vlak na het uitkomen van beide modellen gingen overigens berichten rond over 50 miljoen verkochte exemplaren en ook het getal van 70 miljoen zou zijn genoemd. Die gaan niet gehaald worden. Dat zal zeker met enige teleurstelling onthaald worden maar omdat in de cijfers ook de verkopen van de veel duurdere Galaxy S6 edge zijn meegenomen zal dat toch gunstig zijn voor het bedrijfsresultaat. Samsung zelf moet trouwens nog cijfers bekendmaken. De best verkopende Galaxy-telefoon was de S4; daarvan gingen er in een jaar 45 miljoen van over de toonbank. Toch doorbrak Samsung met de Galaxy S5 sneller de grens van de 10 miljoen verkochte exemplaren; 25 tegen 27 dagen.

Bron: Korea Herald


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel