Verkopen LG G4 zouden tegenvallen


Analisten zouden rekening houden met tegenvallende resultaten voor LG. Mogelijk zou het vlaggenschip de G4 minder goed verkopen dan waar vooraf rekening mee was gehouden. Onduidelijk is of LG de doelstelling voor 2016 gaat halen.

Volgens Business Korea hebben diverse analisten de verwachten naar beneden bijgesteld, sommigen zelfs met bijna de helft naar in totaal tussen de 56 en 68 miljard Zuid-Koreaanse won. Een flinke daling als je let dat sommige analisten rekening hielden met 115 miljard won. Een flinke tegenvaller voor LG want de verkoop van de G4 ging voortvarend van start. Het toestel dat eind mei in Nederland in de verkoop ging is vanwege z'n lederen achterkant juist vrij eigenzinnig.

LG G4 color editions
Toch iets minder G4's?

Het is onduidelijk of LG de doelstelling van 8 miljoen verkopen voor het eind van het jaar gaat halen. De verkopen zouden volgens berekeningen dan hoger moeten liggen dan nu het geval is. Normaliter dalen de verkoopaantallen juist hoe verder we van de lanceerdatum verwijderd zijn. Toch is de LG G4 hiermee niet meteen geflopt. Van de G3 verkocht LG er in een jaar tijd 5,8 miljoen en dat record zou alsnog verbroken kunnen worden. Algemeen aangenomen wordt dat LG last heeft van de sterke verkoop van de iPhone 6 en ook de metalen Galaxy S6 helpt niet echt mee.

Bron: Business Korea.co.kr


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel