Firmware Update Friday - Week 26


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Motorola new Moto X, de Microsoft Lumia 430, 435, 530 en 535 en de LG G2 mini en G3s.

Motorola new Moto X - Android 5.1

Motorola laat deze week maar weer eens zien dat het als één van de eersten Android-updates kan uitrollen. Ditmaal is het de beurt aan de new Moto X. Android 5.1 kent tal van bugfixes maar ook enkele nieuwe functies. Nieuw is onder andere de extra beveiliging. Voor het terugzetten van de fabrieksinstellingen heb je voortaan het Google-wachtwoord nodig waarmee de telefoon geactiveerd is. Welke andere functies er in Android 5.1 zitten en welke bugs Motorola heeft opgelost is te vinden in deze uitvoerige changelog.

Microsoft Lumia 430/435/530/535

Microsoft heeft een camera-update uitgebracht voor diverse Lumia-telefoons waaronder de Lumia 430, 435, 530 en Lumia 535. Niet al deze modellen zijn hier trouwens verkrijgbaar. De update verbetert de WiFi-verbinding en maakt het mogelijk om apps op de geheugenkaart te installeren. Belangrijkste feature van deze update zijn de camera-verbeteringen. De belichting- en wit-balans-instellingen zijn nu nauwkeuriger aldus Microsoft. Updaten kan via je eigen toestel.

LG G2 mini en G3 s - Android 5.0 Lollipop

Tot slot brengt ook LG een interessante update uit. Het blijkt te gaan om de Android 5.0 Lollipop-update voor zowel de G2 mini als de G3 s. Inmiddels is er alweer een nieuwe(re) versie van Android beschikbaar maar we vinden het desondanks netjes dat LG telefoons van anderhalf jaar oud nog updatet. Beide toestellen krijgen hiermee het eigenzinnige ontwerp wat in de volksmond bekend staat als 'Material Design'.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel