Samsung’s eerste verkrijgbare Tizen-telefoon 1 miljoen keer verkocht


Het is Samsung gelukt om 1 miljoen exemplaren van de Samsung Z1 te verkopen. Bijzonder aan het toestel is dat het de eerste verkrijgbare smartphone is dat draait onder het Tizen-besturingssysteem.

Tizen kent niet echt een hele gelukkige geschiedenis. Het besturingssysteem werd door veel bedrijven gesteund maar er bleken maar weinig te zijn die er een product onder uitbrachten. Bovendien is het besturingssysteem, om het even oneerbiedig te zeggen, een bij elkaar geraapte verzameling Linux-distributies. Begin dit jaar was het na vele malen uitstel dan eindelijk zover en bracht Samsung de Z1 uit. Voorlopig alleen in India.

Samsung Z1 running Tizen
1 miljoen exemplaren

Het relatief eenvoudige toestel met z'n eveneens eenvoudige prijskaartje deed het daar relatief goed. Dat voedt meteen geruchten over een opvolger, mogelijk één met betere specificaties. Maar voorlopig moeten we het nog even met Samsung Z1 doen die vanwege de 1-miljoen-mijlpaal ook in het goud uitgebracht gaat worden. Naast telefoons past Samsung Tizen ook toe in haar smartwatches, waaronder de Gear S.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel