Samsung Z is bedrijfs eerste Tizen-telefoon


Wat lange tijd voor onmogelijk werd gedacht is gebeurd; Samsung heeft haar eerste Tizen-telefoon uitgebracht. Zwaar overtijd maar net op tijd voor de Tizen Developer Conference dat vandaag in San Francisco gehouden wordt.

Samsung is één van de drijvende krachten achter Tizen. De Gear Fit en nog enkele andere smartwatches draaien er al op maar een telefoon ontbrak nog in het assortiment. Ze zouden naar verluidt enkele malen zijn uitgesteld en zelfs gecancelled. De Samsung Z heeft het ondanks alle tegenslag toch gered.

Samsung Z Gold

Samsung noemt de Z een premium telefoon. Hij beschikt namelijk over een 4,8 inch HD Super AMOLED-beeldscherm, een 2,3 GHz quadcore processor, 8 megapixel camera en een vingerafdrukscanner. Inderdaad geen misselijke specificaties maar het is niet het best wat je vandaag de dag kunt krijgen.

Tizen powered

Tizen kenmerkt zich door uitstekende internetmogelijkheden, multitasking en batterijduur. Qua interface lijkt het sterk op Android en dan met name de eigen TouchWiz-schil. Samsung heeft net als bij de Galaxy S5 de Ultra Power Saving Mode ingebouwd zodat je extra lang met je batterij moet doen. Samsung brengt de Z uit in de kleuren Black en Gold. Het toestel moet in het derde kwartaal verkrijgbaar zijn. Allereerst in Rusland, daarna moeten ook andere markten volgen.


Prijsvergelijker Samsung Z

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Z


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel