Rusland en India krijgen mogelijk op korte termijn Samsung Tizen-telefoons


Zou het dan eindelijk gaan gebeuren? Samsung zou op punt staan om haar eerste Tizen-telefoons uit te willen brengen. Een wereldwijde lancering is het echter niet, voorlopig krijgen alleen Rusland en India de eerste exemplaren.

Tizen is het zorgenkindje van Samsung en Intel dat voorkomt uit samenvoegingen van diverse Linux-initiatieven. Het besturingssysteem zit al enige tijd op versie 2 maar telefoons zijn nooit uitgebracht. Ze zijn wel uitgesteld, geannuleerd en zelfs in de kast van operators beland vanwege gebrek aan vertrouwen. Tijd om het kleinschalig(er) aan te pakken en daarom een beperkte lancering.

Samsung Tizen RD-PQ Software Development Platforms
Dit is een Tizen ontwikkelplatform van Samsung

Samsung zou binnenkort middels een speciaal Unpacked-event in Rusland haar eerste Tizen-telefoon willen uitbrengen. Dit event zal al in enkele weken aangekondigd worden. Samsung heeft vier verschillende modellen in de pijplijn; SM-Z500, SM-Z700, SM-Z900 en de SM-Z910. Uiteindelijk zouden de modellen ook uitgebracht worden in India. Aangenomen wordt dat deze vier geen high-end modellen zijn maar eerder eenvoudiger telefoons. Eenvoudiger betekent hier ook goedkoper.

Bron: Wall Street Journal


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel