Krijgt de Apple iPhone 6 dan t贸ch NFC?


Ahh; Apple en NFC. Het blijft een ongelukkige combinatie. Apple heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over de contactloze manier van communicatie en toch duikt telkens weer het gerucht op dat een volgende iPhone ermee zou worden uitgerust.

NFC, wat staat voor Near Field Communication, is een manier om contactloos te communiceren. Misschien de bekendste vorm van NFC is de OV-chipkaart waarmee je in het openbaar vervoer kunt afrekenen. Je houdt een pasje voor een apparaat en er wordt gecommuniceerd. Telefoons zijn al langer met NFC uitgerust maar het ontbreekt momenteel aan goeie praktische toepassingen. Mobiel betalen wordt vaak als de heilige graal voor NFC gezien, maar tot op heden is ook dat nog niet doorgebroken.

iPhone 5s vs iPhone 6
De iPhone 5s en de vermeende iPhone 6

Volgens BrightWire zou Apple echter op punt staan om een contract met China UnionPay te tekenen. Apple zou de dienst van de Chinese bank willen integreren in Passbook. In combinatie met het Touch ID-beveiligingssysteem zou Apple zelfs een eigen betaaldienst kunnen beginnen. Het gerucht dat Apple een nieuwe iPhone met NFC wil uitrusten duikt zo nu en dan op. Een geschikte toepassing zou echter tot op heden ontbreken. Apple zag daarom de laatste tijd meer heil in Bluetooth 4.0.

Foto: NoWhereElse.fr
Bron: BrightWire.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel