Dit is de eerste Tizen-telefoon van Samsung, komt misschien nooit uit


Samsung lijkt nog steeds voornemens om tijdens het MWC volgende maand haar allereerste Tizen-telefoon aan te kondigen. Het is alleen de vraag of de ZEQ 9000 ooit in de winkel terechtkomt.

Samsung zou namelijk afgelopen maand al een Tizen-telefoon uitbrengen in Japan. Die lancering werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Japanse operator met wie Samsung de telefoon zou uitbrengen zag het op het laatste moment niet zitten. Het is sowieso de vraag of in de huidig verzadigde telefoonmarkt er nog ruimte is voor nóg een smartphone-platform.

Samsung ZEQ SM-9000
De Samsung ZEQ 9000

Het ontwerp van de ZEQ 9000 lijkt sterk op de Galaxy S4 al kan dat niet van de specificaties gezegd worden. Vermoedelijk een 4,8 inch beeldscherm met 720p-resolutie scherm. De processor zou volgens de geruchten een quadcore Snapdragon 800-exemplaar zijn die op 2,3 GHz geklokt is. Er zou ook een DualSIM-uitvoering van uitkomen.

Release?

Dat zijn echter de plannen maar of er ooit een release komt is hoogst onzeker. Samsung lijkt erg veel moeite te hebben met het vinden van providers die samen met Samsung het aandurven om een Tizen-telefoon uit te brengen. En dan mogen wel de grootste bedrijven achter het platform staan, zelfs dat is nog geen garantie op succes. Laten we echter eerst de officiële aankondiging maar eens afwachten.

Update: Volgens Tweaker Arnoud Wokke is de hierboven getoonde afbeelding slechts een render op basis van geruchten.

Bron: Moveplayer.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel