Samsung’s eerste Tizen-telefoon in februari verwacht


Samsung is al tijden met Intel bezig met het Tizen-besturingssysteem. Tot op heden heeft het wat weg van een hobbyproject want veruit het meeste geld wordt met Android binnengehaald. Toch worden de eerste telefoons in februari verwacht.

Het is niet gek dat Samsung zich met een ander OS bezighoudt. Android is weliswaar marktleider maar wordt wel door Google bestuurd. En die afhankelijkheid maakt Samsung kwetsbaar. Een eigen OS is dan een prima back-up-plan. En terwijl de eerste telefoons voor dit jaar beloofd waren moeten we nog heel even geduld hebben. Februari om precies te zijn.

Samsung Tizen Booth

Om en nabij het MWC wordt namelijk de eerste Samsung-telefoon met Tizen verwacht. Mogelijk gaan we naast telefoons ook andere producten zien zoals tablets en tv's die draaien onder Tizen. En ondanks dat Tizen de grootmachten Samsung en Intel achter zich heeft staan zal het nog een heel karwei zijn om aansluiting met Android en iOS te krijgen. Iets waar het wel op mikt. Er zijn simpelweg nog nauwelijks apps voor en vandaag de dag maakt of breekt een volledig ecosysteem je platform. Tizen kan wel Android-apps draaien en die zijn er natuurlijk volop. Maar ook BlackBerry OS 10 kan dat en een succes bleef daar uit. Het is dus geen garantie op succes. Bovendien heb je nog andere initiatieven zoals FireFox OS, Sailfish en Ubuntu. Concurrentie genoeg dus.

Foto: tizenproject (cc)
Bron: Itnews.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel