Firmware Update Friday - Week 51

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Sony Xperia Z1 en Xperia Z Ultra, de HTC One mini en Butterfly S, de Motorola Moto G en de Nokia 301 en Asha 503.

Sony Xperia Z1 en Xperia Z Ultra - Android 4.3

Een volle firmware update deze week en relatief veel toestellen die Android 4.3 Jelly Bean mogen ontvangen. De Sony Xperia Z1 en Xperia Z Ultra zijn daar goede voorbeelden van. Naast een nieuwe Android-versie voegt Sony daar ook zelf nog wat extra's bij. Zo zijn alle Sony-apps zoals Messaging, MyXperia en Smart Connect voorzien van de laatste versie. Sony heeft een aparte pagina opgetuigd waarin ze alle nieuwe punten opsommen.

HTC One mini en Butterfly S - Android 4.3 + Sense 5.5

Dezelfde update deze week voor de HTC One mini en de Butterfly S. Ook hiervoor geldt dat het niet alleen om een nieuwe Android-versie gaat. HTC heeft Sense 5.5 toegevoegd met daarin talloze verbeteringen. Zo kun je BlinkFeed uitschakelen maar ook eigen muziek toevoegen. Ook is het mogelijk om persoonlijke feeds van nieuwsbronnen zoals Twitter en RSS toevoegen. Het is een greep van de vele nieuwe dingen in Sense. Downloaden is dus een absolute aanrader.

Motorola Moto G - Android 4.4.2 KitKat

Eerder dan verwacht weet Motorola de Moto G van de allernieuwste versie van Android te voorzien. We hebben het natuurlijk over 4.4.2 KitKat. Motorola doet in een aparte blogpost helemaal uit de doeken welke veranderingen deze update brengt. Een greep daaruit leert ons dat er een nieuwe camera-interface is die we eerder al zagen op de Moto X, maar ook zijn er bugs geplet zoals Active Display.

Nokia 301 - v8.02

Niet alleen smartphones ontvangen updates, ook eenvoudige telefoons zoals de Nokia 301 worden zo nu en dan voorzien van nieuwe software. Nokia is daar trouwens goed in; het updaten van ook eenvoudige telefoons. Daarvoor zijn we ze zeer erkentelijk. Met versie 8.0.2 worden de stabiliteit en batterijduur verbeterd. Verder zijn er nieuwe versies beschikbaar van Chat, E-mail, Facebook, Nokia Store, Notificaties en Twitter toegevoegd. Bovendien zijn er een aantal apps met nieuwe icoontjes. Downloaden van de nieuwe versie kan via het toestel zelf door te gaan naar Menu > Instellingen > Telefoon > Telefoonupdates.

Nokia Asha 503 - v12.1.6

Nokia zag deze week ook nog kans om de Asha 503 te voorzien van een verse firmware. Nokia zegt zelf dat versie 12.1.6 slechts een kleine update is maar dat wil niet zeggen dat hij niet interessant is. Zo krijg je hiermee ondersteuning van WhatsApp! Verder is er een app bijgekomen; Nokia Store. Daarmee kun je duizenden apps downloaden en proberen. Het is raadzaam om de update via WiFi te binnenhalen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel