HTC One mini

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC One mini (601n)
HTC One mini schuin
HTC One mini achterkant

Vergelijkbaar met de One mini en wel verkrijgbaarReviews over de HTC One mini

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Eigen identiteit of uitgeklede One?”

·

 • Formaat/bouwkwaliteit
 • Uithoudingsvermogen
 • Verbeteringen Sense 5
 • Beeldscherm
 • Wisselvallige fotokwaliteit

HTC One mini review: eigen identiteit of uitgeklede One? 5 maanden na de aankondiging van de HTC One en 2 maanden nadat Samsung een vergelijkbare truc uithaalde met de Galaxy S4 kondigde HTC de mini-versie van de One aan. Daarmee lijkt een nieuwe trend gestart; die van de kleine broertjes van topmodellen. Echt ‘mini' kunnen we het toestel niet noemen. Hij is weliswaar smaller dan zijn grote broer maar met zijn 4.3 inch scherm is hij in de lengte nauwelijks kleiner. Ook qua gewicht ontlopen ze elkaar niet veel. Op het hardware-vlak moet de One mini met een dual core Snapdragon 400 processor, 1 GB RAM en 16 GB werkgeheugen alvast wel een beetje inleveren.


Alle HTC One mini reviews


De HTC One mini in het nieuws

ts Pan360 Zoe

HTC One mini 2 mist Motion Launch, Zoe, FitBit en Pan 360

Geruchten ·

Er waren al geruchten dat de HTC One mini 2 zou worden aangekondigd zonder UltraPixel-camera. In plaatst daarvan krijgt hij een reguliere 13 megapixel camera. Niets mis mee, maar hierdoor mist hij wel enkele leuke functies.

Maar niet alleen vanwege de verschillende cameratechniek, ook andere zaken ontbreken. Wat te denken van Motion Launch. Iets waar we nog laaiend over waren in onze HTC One (M8)-review. Je zult deze handige functie niet aantreffen in de opvolger van de One mini. Jammer, en onduidelijk is nog waarom.

Motion Launch, Zoe and FitBit
Nee, nee en nog eens nee

Ook de Zoe-foto's en Pan 360 opnames zullen niet mogelijk zijn met het toestel. Die eerste kan ons eerlijk gezegd gestolen worden maar die laatste was wel een geinige. En mocht je een FitBit om je pols dragen dan zal deze niet out-of-the-box werken met de HTC One mini 2. We krijgen het idee dat de verminderde rekenkracht van de processor hier wat mee te maken heeft. Mogelijk speelt marketing ook een rol, HTC verkoopt liever een duurdere One (M8) dan een goedkopere mini.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • fitbit
 • htc
 • motionlaunch
 • onemini2
 • pan360
 • sense6
 • zoe

ts HTC One mini2 kleuren Ph One arena

HTC One mini 2 mogelijk te personaliseren

Geruchten ·

Er is een foto opgedoken waarop de vermeende HTC One mini 2 staat die de suggestie werkt dat hij in verschillende kleuropties te bestellen is. Ook bij de Motorola Moto X bestaat deze mogelijkheid. Er is echter ook nog een hele andere mogelijkheid.

En dat is dat juist de belichting op deze foto die suggestie wekt. De gele naden kunnen natuurlijk ook van een lamp komen. Mocht dat echter niet het geval zijn dan geeft dat enkele leuke mogelijkheden voor de opvolger van de One mini. De link met de Moto X van Motorola is dan snel gelegd. Ook daarbij kun je de kleur van bepaalde onderdelen kiezen.

HTC One mini 2 colors

Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat HTC slechts enkele kleuropties heeft bedacht voor deze One mini 2. Van de One mini 2 lekte eerder al uit dat het een 4,5 inch 720p toestel is met Android 4.4 KitKat en een Snapdragon 400-processor. De camera is 13 megapixel groot en de bedieningsknoppen worden net als bij de grotere One (M8) virtueel op het scherm weergegeven.

Bron: Phone Arena

 • Tags:
 • htc
 • onemini2
 • personalisatie

ts HTC One mini2

Persrender HTC One mini 2 in drie kleuren drijft boven

Telefoonnieuws ·

We hebben de officiële persrender van de nieuwe HTC One mini 2 binnen. Het toestel dat eerder nog als One M8 mini bekend stond komt in drie verschillende kleuren en lijkt ieder moment aangekondigd te gaan worden.

We wisten eigenlijk al behoorlijk wat over de opvolger van de One mini. Zo zou hij een scherm van 4,5 inch meekrijgen met een 720p resolutie en een Snapdragon 400-processor. Wat hij echter niet krijgt is een Duo Camera zoals we dat op de One M8 zagen. De kleinere mini krijgt een enkelvoudige camera maar wel met een 13 megapixel resolutie.

HTC One mini 2
Gun metal, Silver en Gold

Verder lijkt de nieuwe mini een verkleinde One M8. Over z'n naam bestond nog wat verwarring, mogelijk dat HTC ook de M8-codenaam erin wou verwerken van z'n grote broer. In plaats daarvan lijkt het toch te kiezen voor een numerieke ophoging in de vorm van One mini 2. Wanneer de nieuwe mini aangekondigd gaat worden is nog onbekend. De vorige mini zag vorig jaar juli het daglicht.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onem8mini
 • onemini2

ts HTC One Familiy

Specificaties HTC M8 mini druppelen binnen

Geruchten ·

We weten momenteel nog niet veel van de HTC M8 mini, de opvolger van de One mini. Behalve dan dat hij komt en codenaam '0P8B' heeft. Toch komt daar nu verandering in want een lijstje met eigenschappen duikt op.

En die is afkomstig van @evleaks die vaker vroegtijdig aan informatie komt. Hij spreekt over een toestel van 4,5 inch groot. Dat is lichtjes groter dan de One mini, die werd met een display van 4,3 inch groot aangekondigd. De 720p HD-resolutie blijft wel gelijk. Wat opvalt is de camera; gesproken wordt over 13 megapixel en een 5 megapixel front-facing camera. Mogelijk wil HTC dus geen gebruik maken van een UltraPixel-camera zoals in de One, One mini en vermoedelijk de One+ (M8).

HTC M8 mini specs

Net als bij de One mini wil HTC gebruikmaken van een Snapdragon 400-processor op 1,4 GHz maar dan een quadcore exemplaar in plaats van dualcore. Ook de Motorola Moto G draait een dergelijk exemplaar al is die op maximaal 1,2 GHz geklokt. Verder kunnen we WiFi ac, Bluetooth 4.0 en Sense 6.0 verwachten. Net als bij de M8, die vermoedelijk One+ gaat heten, krijgt het toestel knoppen op het scherm.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • 0p8b
 • htc
 • m8mini

ts HTC M8 mini Evleaks

Nog niet aangekondigde HTC M8 krijgt mini-uitvoering

Geruchten ·

De opvolger van de HTC One moet nog worden aangekondigd, maar nu al krijgen we te horen dat ook hij een mini-uitvoering krijgt.

Nog niet aangekondigde HTC M8 krijgt mini-uitvoering

Op zich mag dit geen verrassing zijn. Van de HTC One is immers ook een mini-uitvoering uitgebracht; de One mini. De nieuwswaarde zit hem dan ook in z'n typenummer. De HTC M8, de opvolger van de One die vermoedelijk de One+ gaat heten, heeft typenummer 0P6B. De 'M8 mini' krijgt typenummer '0P8B' mee. En nu dit nieuws naar buiten is gebracht kunnen we gaan zitten wachten op de eerste berichtgeving over de M8 Max.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • 0p8b
 • htc
 • m8mini

ts HTC One mini In Hands

Engelse rechter verbiedt verkoop HTC One mini

Telefoonnieuws ·

HTC mag de One mini niet meer verkopen in Engeland. Een rechter legde dat verbod op na klachten van Nokia. Naast de One mini zou ook de One diezelfde patenten schenden maar een verkoopverbod daarop zou volgens de rechter te verregaande gevolgen hebben.

Engelse rechter verbiedt verkoop HTC One mini

Een Engelse rechter heeft een verkoopverbod opgelegd aan HTC voor de One mini. Volgens de uitspraak zou het Taiwanese bedrijf patenten schenden door chips toe te passen waarvan het recht bij Nokia ligt. Nokia is ondanks het verkoopverbod niet tevreden. Ze eisen ook een schadevergoeding. Ook de One zou die patenten schenden maar de rechter oordeelde dat een verbod daarop een te grote straf is. HTC kan nog in beroep gaan. Wie in een Nederland een HTC One mini wil hebben dan hem gewoon blijven kopen.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • htc
 • one
 • onemini
 • verbod

ts One mini

HTC One mini vanaf vandaag in Nederland leverbaar

Telefoonnieuws ·

Goed nieuws voor wie erg gecharmeerd is van de HTC One maar liever niet zo'n grote telefoon op zak draagt. De zilveren uitvoering van de HTC One mini ligt vanaf vandaag namelijk in de winkel.

En dat is relatief snel als je bedenkt dat de HTC One mini halverwege juli werd aangekondigd. De 'mini' lijkt qua uiterlijk sterk op zo'n grote broertje de One. Beiden beschikken over BoomSound, BlinkFeed en de UltraPixel-camera die ook in het donker prima foto's moet schieten.

HTC One mini front and back
De compacte(re) HTC One mini

Prijzen voor de One mini beginnen los vanaf 432 euro maar in combinatie met zowel een één of tweejarig abonnement is hij veelal gratis. Bekijk alle prijzen op onze One mini-prijzenpagina. Vooralsnog is alleen de zilveren uitvoering verkrijgbaar, op de zwarte variant moet nog even gewacht worden.

 • Tags:
 • htc
 • onemini

ts HTC One mini uitsnede

HTC onthult ‘compacte’ One mini

Telefoonnieuws ·

Eerder dan verwacht heeft HTC de One mini aangekondigd. Een kleinere versie van de One maar volgens HTC nog steeds voorzien van "hoogwaardige prestaties".

HTC volgt hiermee de trend om van het vlaggenschip ook een compactere variant uit te brengen. De One mini lijkt weliswaar qua uiterlijk erg veel op de One, de verschillen zijn talrijk. Zo is de processor een dualcore Qualcomm Snapdragon 400 op 1,4 GHz en het geheugen is met 1 GB aan RAM en 16 GB aan vrij geheugen gehalveerd.

HTC One mini overview
De nieuwe HTC One mini

Maar er zijn natuurlijk ook veel overeenkomsten. Zo is er BoomSound (twee naar voren gerichte luidsprekers) en BlinkFeed dat informatie op je homescreen projecteert. Ook de UltraPixel-camera uit de duurdere One is van de partij. Het draait hier niet om het aantal megapixels maar om de grootte van de individuele pixels op de sensor die groter zijn en daardoor meer licht opvangen. Het scherm van de HTC One mini is met 4,3 relatief compact gebleven, de resolutie is uitgekomen op 720p (HD). Volgens HTC ligt de One mini vanaf september in de winkel voor een adviesprijs van € 449,00.

 • Tags:
 • htc
 • onemini

Beknopte specificaties van de HTC One mini

Afmetingen 132 x 63,2 x 9,25 mm
Gewicht 122 gram
Artikelcode 601n
Codenaam HTC M4
EAN codes 8712421515248, 4718487642908, 4718487642472, 4718487642069, 4718487642045, 4718487637072, 4718487633838, 4718487633821, 4718487633784, 4718487633777, 4718487633760, 4718487633753, 4021114184277, 2654512365984, 1265451236598 Toon nog 1 anderen, 2654512365984, 1265451236598
Platform
Android 4.1 (Jelly Bean)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.3 inch, TFT
Hardware
Camera 4 MP
Processor 1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 400, dual core
Selfiecamera 1.6 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1800 mAh

Alle HTC One mini specificaties


Alternatieven van de HTC One mini

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC One mini (601n)
BlackBerry Passport
 Huidig product 
Android4.1 (Jelly Bean)
Kleurenbeeldscherm4.3 inch, TFT4.5 inch, TFT
Camera4 MP13 MP
Processor1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 400, dual core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core
Selfiecamera1.6 MP2 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1800 mAh3450 mAh

Volledige vergelijking HTC One mini en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC mini