Samsung lanceert langverwachte Z1 met eigen Tizen-besturingssysteem


Net terwijl we dachten dat het er nooit meer van zou komen heeft Samsung de Z1 aangekondigd. Het eenvoudige onder Tizen draaiende toestel zou eigenlijk vorige maand al in India gelanceerd moeten worden. Ach, beter laat dan nooit.

Samsung werkt al jarenlang aan Tizen, het alternatieve besturingssysteem wat grote moeite heeft voet aan de grond te krijgen. Samsung past Tizen al wel langer toe op haar smartwatches maar op een telefoon konden we het nog niet krijgen. Na jarenlange uitstel is het er dan toch eindelijk van gekomen; de Samsung Z1 ligt vanaf vandaag in de winkels maar alleen in India.

Samsung Z1 Tizen

De Z1 is duidelijk een instapmodel bedoelt voor mensen die voor het eerst een smartphone kopen. Op hardwaregebied hebben we het over een 4 inch grote telefoon met WVGA-resolutie, een 3,1 megapixel camera en een 1,2 GHz dual-core processor. Ondanks dat er al jaren aan gewerkt wordt komt Tizen voor consumenten pas net om de hoek kijken. Het aanbod van apps is daarom ook zeer mager. Samsung hoopt daarom klanten te lokken met het entertainment-pakket 'Joy Box' waarmee gebruikers tot 270.000 verschillende liedjes kunnen streamen en 80 verschillende TV-kanalen kunnen bekijken. Het valt niet te verwachten dat de Samsung Z1 op korte termijn de rest van de wereld gaat veroveren. Tizen moet zichzelf daarvoor eerst bewijzen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel