Verrassing: Tizen-telefoon van Samsung toch niet aangekondigd


Gisteren zou Samsung de Z1 in India lanceren; haar eerste Tizen-telefoon. Maar net zoals al vaker is gebeurd werd de lancering van de allereerste Tizen-smartphone uitgesteld. We zijn geschokt!

Wat is er toch aan de hand met Tizen? Het idee is goed, er zijn voldoende partners, er is een werkend product maar toch worden telefoons met Tizen telkens uitgesteld. En van uitstel komt afstel. Volgens berichten zou Samsung 1,7 miljoen dollar aan onderdelen voor de Samsung Z1 hebben uitgegeven. Het zou een enorme kapitaalvernietiging zijn om dat weg te gooien. Laat staan alle manuren die in Tizen gestoken zijn.

Tizen pinwheel
Er lijkt weer een Tizen-smartphone in rook op te gaan

Het laatste bericht is dan ook dat de Samsung Z1 (SM-Z130) niet is geannuleerd maar tijdelijk is uitgesteld. Een nieuwe poging om de Z1 te lanceren zou spoedig volgen. Waar hebben we dat eerder gehoord? Intussen geloven wij er niet echt meer in en we wensen alle mensen die zich met Tizen bezighouden erg veel succes en sterkte. Hopelijk komt het 4 inch grote toestel met 1.2 GHz Spreadtrum alsnog maar we hebben er een hard hoofd in.

Bron: Tizen Experts


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel