Qualcomm Snapdragon 810 krijgt op laatste moment sneller mobiel internet


De nieuwe krachtiger Snapdragon 810-processor moet nog uitkomen maar Qualcomm heeft er wel op het laatste moment een snellere LTE-modem in gezet. De chip is nu geschikt voor categorie 9 4G met maximale downloadsnelheden tot 450 Mbit/s.

De Snapdragon 810 is hiermee de eerste Qualcomm-processor die zulke hoge downloadsnelheden behaalt. Nu hebben we momenteel nog helemaal niets aan dergelijke netwerksnelheden want onze providers ondersteunen dat nog niet. Het mooie is dat wanneer dat wel gebeurt je niet een nieuwe telefoon hoeft te halen. Dan moet de Snapdragon 810 nog wel uitkomen, er is nog geen enkele telefoon mee aangekondigd.

Qualcomm banner

De Qualcomm Snapdragon 810 is de beoogde opvolger van de Snapdragon 805 en 801 die we vandaag in veel vlaggenschepen terugvinden. De chip is 64-bits en beschikt over acht cores die tegelijkertijd actief kunnen zijn. Qualcomm verwacht de eerste exemplaren van de Snapdragon 810 begin 2015 te kunnen leveren. Fabrikanten van mobiele telefoons kunnen die dan toepassen in nog aan te kondigen smartphones. Van de Samsung Galaxy S6 wordt gezegd dat hij over een Snapdragon 810-processor zal beschikken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel