Samsung test variant Galaxy Note 4 met Snapdragon 810-processor


Ten tijde dat Samsung de Galaxy Note 4 officieel aankondigde was de Qualcomm Snapdragon 810-processor nog niet beschikbaar. Jammer, want de chip heeft heel wat in z'n mars. Mogelijk komt de chip toch naar de Note 4 via een aparte variant.

Want Samsung test op dit moment een variant van de Note 4 met de Snapdragon 810. Dat is een 64-bits processor met acht kernen via het big.LITTLE principe waarbij alle acht kernen tegelijkertijd actief kunnen zijn. Het moge duidelijk zijn dat er nogal hoge verwachtingen zijn voor de Snapdragon 810. Het is alleen de vraag of deze variant wereldwijd in de verkoop gaat.

Samsung Galaxy Note 4 boot
De huidige Note 4 moet het met een Snapdragon 805 doen

Samsung heeft er namelijk een handje van om dergelijke 'Prime'-uitvoeringen alleen voor zichzelf te houden. Alleen voor Zuid-Korea dus. Dat zou betekenen dat we moeten wachten op de Note 5 of een andere Samsung-smartphone die de Snapdragon 810 wel krijgt. Mogelijk de Galaxy S6 maar mogelijk ook niet. Overigens is de huidige Note 4 uitgekomen in een Snapdragon 805-uitvoering en een Exynos 7 Octa-variant. Die laatste is door Samsung zelf gemaakt en kent niet meteen duidelijke voordelen ten opzichte van de Snapdragon-versie.

Bron: Sammobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel