Samsung Z1 met Tizen mogelijk dan toch echt uitgebracht


Samsung heeft tot op heden nog niet echt veel geluk met Tizen-telefoons. Er is weliswaar al een model aangekondigd maar die wou niemand verkopen. 10 december moet het dan echt gebeuren; dan wordt in India de Z1 gelanceerd.

Wij hebben er een hard hoofd in. Immers, de Samsung Z werd halverwege dit jaar nog aangekondigd en zou spoedig verkocht worden. Het toestel werd uitgesteld en van uitstel komt afstel. Het toestel zou inmiddels zelfs vervangen zijn door de Z1. Die wordt 10 december aangekondigd en dan moet het toestel spoedig in India verkrijgbaar zijn.

Samsung SM-Z130H running Tizen

De Z1 moet een flink eenvoudiger worden dan de Samsung Z. Dat komt omdat Samsung het Tizen-besturingssysteem nu vooral voor low-end en instapmodellen wil inzetten. Hopelijk weet een verkoopprijs van minder dan 100 dollar mensen te overtuigen een Tizen-telefoon te kopen. Het toestel krijgt naast Tizen versie 2.3 een 4 inch WVGA-scherm, dualcore processor op 1,2 GHz en een 3,2 megapixel camera mee. Lekker bescheiden dus. We wachten de lancering met genoegen af al vinden we het ditmaal belangrijker dat de Z1 ook daadwerkelijk in de winkels beland.

Bron: Tizen Indonesia


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel