De LG G4 vergeleken met de concurrentie


De LG G4 werd vorige maand aangekondigd en lijkt een eigenzinnig alternatief voor die andere vlaggenschepen. We hebben het dan over de Apple iPhone 6, de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9. Tijd voor een vergelijking.

Zoals gezegd doet LG het met de G4 een tikkeltje anders dan de concurrentie. Zo is het uiterlijk nog grotendeels van plastic, is de achterkant te verwijderen en is die bovendien in leer verkrijgbaar. Maar is anders ook beter? Tijd voor een vergelijking op basis van de drie belangrijkste onderdelen; scherm, camera en uitvoeringen.

Beeldscherm

De LG G4 krijgt van alle vlaggenschepen het grootste beeldscherm mee; 5,5 inch met een Quad HD-resolutie. Diezelfde resolutie treffen we aan bij de Samsung Galaxy S6 al is dat paneel 5,1 inch groot. Het kleinst is het scherm van de iPhone 6; 4,7 inch terwijl de HTC One M9 er met 5,0 inch precies tussenin zit. Overigens is de iPhone 6 Plus ook 5,5 inch groot maar vanwege de grote ruimtes boven en onder het scherm is dat toestel flink groter dan de G4.

LG G4 comparison display

LG was er destijds met de G3 al vroeg bij om een Quad HD-resolutie toe te passen. Inmiddels is alleen Samsung gevolgd. En werd de G3 nog vrij snel heet als je die lang gebruikte, bij de G4 moet dat verholpen zijn. Dat komt mede door een nieuwe schermtechniek genaamd Quantum Display. Dat is nog steeds een IPS-scherm maar waarvan de contrast (50%), helderheid (25%) en kleurbereik (56%) van is toegenomen. Hiermee moet het met gemak het Quad HD Super AMOLED van de Galaxy S6 aankunnen zonder in te hoeven boeten op de kleurechtheid. Qua pixeldichtheid zit je bij de G4 wel goed, die is ruim 3x zoveel als de iPhone 6 en een keer zoveel als de HTC One M9.

Camera

LG heeft ook de camera van de G4 flink onder handen genomen. Qua megapixels moet hij alleen de One M9 boven zich dulden maar qua aperture staat hij eenzaam bovenaan; f/1.8. Dat getal zegt iets over hoeveel licht de lens doorlaat. Handig voor in het donker om toch goed belichte foto's te kunnen schieten. De Samsung Galaxy S6 volgt op kleine afstand met f/1.9 terwijl de iPhone 6 en One M9 op f/2.2 blijven steken. Nog steeds is daar de laser autofocus voor het snel kunnen scherpstellen en vernieuwd is de optische beeldstabilisatie. Deze weet nu nog meer onbedoelde bewegingen te compenseren met haarscherpe foto's en video's tot gevolg.

LG G4 comparison camera

Naast al die termen en getallen krijgt de LG G4 ook diverse functies mee. Zo is daar een volledige handmatige modus. Hier kun je alles zelf instellen zodat je creatieve foto's kunt maken die overeenkomen met dure DSLR's. Maar je kunt het ook allemaal overlaten dankzij de automatische modus. Doordat het toestel ook infrarood kan waarnemen kan hij nog beter de instellingen kiezen die nodig zijn voor betere foto's. Dat is iets wat geen ander vlaggenschip hem nadoet. De LG G4 is verder uitgerust met diverse grappige effecten zoals een 'lichtspoor-effect'. Hiermee komt alleen de HTC One M9 in de buurt qua vergelijkbare mogelijkheden.

Uitvoeringen

De LG G4 is alleen verkrijgbaar in een 32 GB-uitvoering. Meer geheugen kan eenvoudig bijgeplaatst worden door middel van een geheugenkaartje. Tot maar liefst 2 TB. Simpelweg de achterkant openen en voila. Daar is de G4 uniek in, bij de concurrentie zit die achterkant vast. Nadeel is dan ook dat de batterij niet zomaar zelf te verwisselen is. Dat kan bij de LG G4 wel. Het snel kunnen opladen kan ook gewoon bij de G4 dankzij de ondersteuning van Quick Charge 2.0. Hiermee is de batterij in slechts 30 minuten weer voor de helft gevuld. Nadeel is wel dat LG geen Quick Charge-oplader meelevert in de doos.

LG G4 editions

Naast één geheugen-uitvoering zijn er verschillende kleur-uitvoeringen waaronder in leer en van plastic. In het leer kun je kiezen uit rood, bruin en zwart terwijl de plastic uitvoeringen verschillen van Ceramic White, Metallic Grey en Gold. Nog steeds zitten de bedieningsknoppen aan de achterkant. Qua kleuren valt er dus genoeg te kiezen, meer dan bij de concurrentie. De Galaxy S6 is namelijk in 4 kleuren, de One M9 in 4 en de iPhone 6 is in slechts 3 kleuren verkrijgbaar. Al met al maakt dat van de LG G4 een eigenzinnig alternatief voor de overige vlaggenschepen. Staat alleen tegenover dat het toestel misschien wat groter is en daardoor wat minder handzaam. Zelf alle toestellen vergelijken? Ga dan naar de vlaggenschepen-vergelijking.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com Partner
32 GB Black € 199,00 € 199,00   Bekijk  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com Partner
16 GB Space Grey € 189,00 € 189,00   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel