LG verwacht G4 maar liefst 12 miljoen keer te verkopen


LG heeft de lat hoog gelegd voor de LG G4. Van de G3 werden wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, dat was voor het eerst dat LG zoveel van hetzelfde model verkocht. De G4 gaat daar overheen met een verwachte 12 miljoen.

Nu is het nog niet zover, LG heeft nog geen enkele G4 kunnen leveren. Het bedrijf kondigde het nieuwe vlaggenschip gisteravond aan. LG kiest voor een eigenzinnige benadering met een opvallend design, een camera die op papier indrukwekkend klinkt en een achterkant van leer. Ze zijn er bij LG van overtuigd dat mensen de G4 massaal zullen omarmen en er eentje in huis halen. Tegenover een Koreaanse nieuwssite zegt LG er ruim 12 miljoen van te verkopen.

LG G4 launch
LG en zelfs Qualcomm zien de G4 wel zitten

De LG G4 heeft ergens wat goed te maken. Niet dat de G3 nou zo slecht was, in tegendeel zelfs. Maar het was wel één van de eerste vlaggenschepen met een Quad HD-scherm en bij intensief gebruik wou het toestel wel eens te heet worden wat de processorsnelheid weer niet ten goede kwam. LG past nu een Snapdragon 808-processor toe met zes kernen terwijl er nog steeds een 5,5 inch Quad HD-display is. We hebben het dan wel over een IPS Quantum-scherm met iets betere kleurweergave. En ook de 16 megapixel camera met f/1.8 lens en vernieuwde beeldstabilisatie lijkt veelbelovend. We zullen de eerste reviews van het toestel moeten afwachten voordat we conclusies kunnen trekken. De LG G4 ligt vanaf mei in de winkels.

Bron: Yonhap news


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel