Camera van HTC One M9 krijgt RAW-ondersteuning


HTC heeft haar Camera-app geüpdatet waardoor het voor eigenaren van een One M9 mogelijk is geworden foto's in het zogenaamde RAW-formaat op te slaan. Dat is een bestandsformaat die zoals z'n naam al weggeeft alleen de ruwe data opslaat.

Hobby- en professioneel fotografen zweren bij RAW. Het geeft ze meer vrijheid om nadien foto's te bewerken. Bij andere formaten zoals JPG worden zaken als witbalans en contrast in het uiteindelijke beeld opgeslagen en zijn daardoor later lastiger aan te passen. Bij RAW wordt de ruwe informatie van de beeldsensor opgeslagen en is het makkelijker om nabewerking te doen. Gevolg is wel dat geschoten foto's flink meer ruimte innemen.

HTC Camera app
Foto's opslaan in RAW

De HTC Camera-update voor de M9 brengt naast RAW-ondersteuning ook nog enkele andere zaken met zich mee. We hebben het dan over het kunnen aanpassen van het formaat van de Split Capture-modus en de mogelijkheid om cameramodi toe te voegen en te verwijderen. Voor eigenaren voor de HTC Desire Eye komt de Crop-me-in modus erbij. Naast een update voor de HTC Camera brengt HTC ook een update uit van de Galerij-app via de Play Store. De One M9 werd in maart 2015 aangekondigd en ligt alweer enige tijd in de winkel. HTC verhoogde het aantal megapixels van de hoofdcamera flink van 4 naar 13.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel