Huawei P8 vanaf 15 mei in de winkel


Huawei's laatste vlaggenschip de P8 ligt vanaf komende vrijdag 15 mei in de Nederlandse winkels. Het toestel met z'n metalen ontwerp, eigen gebakken processor en verbeterde camera krijgt een prijs mee die lager ligt dan die van de concurrentie.

Een metalen high-end vlaggenschip voor nog geen 500 euro? Dat is misschien nog wel de beste samenvatting van de Huawei P8. Niet alleen zal vanaf 15 mei het toestel vrijwel overal online en in de winkels verkrijgbaar zijn maar tevens in de partnerstore van Huawei en T-Mobile op de Kalverstraat 25 in Amsterdam.

Huawei P8 hands on
Huawei P8 binnenkort verkrijgbaar

Huawei heeft een mix proberen te vinden tussen stijl en functionaliteit. Het 5,2 inch scherm kent een 'reguliere' Full HD-resolutie wat volgens Huawei meer dan genoeg is. Daar hebben ze wel een punt want de pixeldichtheid komt uit op 424 wat daarmee hoger is dan Apple's Retina-scherm van de iPhone 6 (326 PPI). Ook de toegepaste cameraresolutie lijkt relatief gezien laag; 13 megapixel. Toch valt hier ook iets positiefs over te zeggen want de P8 heeft een sensor die 4 verschillende kleuren kan waarnemen in plaats van de gebruikelijke 3. Doordat hij ook wit kan waarnemen komen kleuren beter tot hun recht. Verder treffen we er een eigen octa-core processor aan op 2 GHz. De batterij telt 2.680 mAh en de selfiecamera is 8 megapixel groot. Al met al vormt de Huawei P8 een betaalbaar alternatief voor de duurdere vlaggenschepen van de concurrentie. Komt nog eens bij dat de P8 ook nog eens van metaal is en verkrijgbaar is in de kleuren Mystic Champagne en Titanium Grey. In thuisland China ging het toestel al eerder in de verkoop. Daar was hij al vrij snel uitverkocht.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel